Ta faktura powstała przypadkiem. Nakładając bezbarwny lakier ze szpreja, położyłem dwie cieniutkie warstwy, które nie zdążyły się rozpłynąć. Gdybym prysnął więcej, byłby szklisty połysk. A tak, wyszedł błyszczący mat Na żywo wygląda super. Niby lekko chropowate ale jednak się błyszczy.
Przypadkiem, to sobie Rudolf MQJ upiekł w piekarniku - bo przecież nikt zdrowy na umyśle by na to nie wpadł
Pies czy kot?: pies Pomógł: 33 razy Wiek: 48 Dołączył: 23 Cze 2013 Posty: 2203 Skąd: Warszawa
#51 Wysłany: 2015-05-21, 16:36
ALAMO napisał/a:
Lewy napisał/a:
Ta faktura powstała przypadkiem. Nakładając bezbarwny lakier ze szpreja, położyłem dwie cieniutkie warstwy, które nie zdążyły się rozpłynąć. Gdybym prysnął więcej, byłby szklisty połysk. A tak, wyszedł błyszczący mat Na żywo wygląda super. Niby lekko chropowate ale jednak się błyszczy.
Przypadkiem, to sobie Rudolf MQJ upiekł w piekarniku - bo przecież nikt zdrowy na umyśle by na to nie wpadł
ale razem z mechanizmem?
nie wypatroszony?
w sosie chociaż jakimś?
#55 Wysłany: 2015-05-26, 06:41
Teoretycznie mógłbym zrobić całą tarczkę lumowaną. Nie jest to problem. Wystarczy kupić folię samoprzylepną fotolumiescencyjną i na nią przeźroczysta folia z nadrukiem sekund.
Zrobiłem jednak test i pokryłem tą białą folię kilkoma cienkimi warstwami bezbarwnego lakieru akrylowego. Nabrała troszkę żółtawego koloru i już nie "daje" tak po oczach tą śnieżną białością.
Wskazówki też już nie mają lumy i czekają na taką jak w indeksach tarczy. Nie chcę różnych kolorów świecenia.
Niestety nie udało mi się pozbyć pomarańczowej farby z sekundnika. Chciałem ją zastąpić naprawdę krwiście czerwonym wypełnieniem. Niestety nic tej farbki nie rusza. Żadne rozpuszczalniki. To chyba jakaś żywica.
Tak to wygląda w lakierowanej wersji
Na razie będzie taka wersja ale świecącą folię i tak kupię.
Na razie przymiarki. Do końca jakoś dobrnąć nie mogę. Ciągle coś innego do roboty.
Ostatnio zmieniony przez Lewy 2015-05-26, 08:11, w całości zmieniany 1 raz