Noszę cały dzisiejszy dzień tego "maluszka" ... bardzo zgrabne te kosteczki
... a w trakcie szperania natrafiłem na takiego braciszka ...
Byłem dotychczas przekonany, że miejsce pod tarczą jest zarezerwowane dla producenta mechanizmu ... a tu ... P.D (Paul Ditisheim)
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#1457 Wysłany: 2015-05-23, 09:51
Woj_Woj napisał/a:
Byłem dotychczas przekonany, że miejsce pod tarczą jest zarezerwowane dla producenta mechanizmu ... a tu ... P.D (Paul Ditisheim)
U tych bardziej kotnych producentów brak puncy był bardzo częsty; kwoty dla rządu i centrali były odgórnie ustalone i nikt nie wnikał ile werków idzie bokiem jako produkcja spoza Ebauches S.A.
Przecież właśnie z tego powodu powstały różne werksuchery
BTW jeszcze jedna odmiana 717:
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#1463 Wysłany: 2015-05-24, 12:15
Woj_Woj napisał/a:
Jacek. napisał/a:
Nie picuj - podoba ci się
Gbzz.
To nasz etatowy analityk ... a nawet jeśli się podoba, to stan nie taki ... farfocle jakieś, mikrocosie ...
no i szkiełko,nie zapominajcie o szkiełku!
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 26 Wrz 2012 Posty: 1308 Skąd: NGC 7293
#1464 Wysłany: 2015-05-24, 17:48
Woj_Woj napisał/a:
Jacek. napisał/a:
Nie picuj - podoba ci się
Gbzz.
To nasz etatowy analityk ... a nawet jeśli się podoba, to stan nie taki ... farfocle jakieś, mikrocosie ...
W sumie trafne spostrzeżenie bo korci mnie zazwyczaj by coś dorzucać do stwierdzeń, że mi się konkretny zegarek podoba. Już tyle ich widziałem, że analiza jest poniekąd wymuszona...
buran, masz 100% rację, brak oryginalnego szkiełka potrafi irytować
Ale fajny Buler dziś się na Allegro zlicytował. Czarny, plastikowy, najpewniej na 1 kamieniu. I jaka stylówa! Porsche Design dla ubogich. Musiałem być tym jedynym chętnym. Musiałem.
_________________ 'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#1469 Wysłany: 2015-05-25, 08:41
Ja w końcu coś fajnego trafiłem,pacjent u doktora.W czwartek ma być u mnie.Dodam że nazwa zaczyna się Lo- i kończy na -nes
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.