Nie jest.
Ale szyją tam dokładnie wszyscy, więc jak sobie oglądałem ostatnią "uświadamiającą kampanię" dlaczego nie można sobie kupić TSa za 2 euro, a koniecznie należy za 39 euro w galerii obok, to mnie pusty śmiech ogarniał.
Pamiętacie tę tragedię jak się zakłady włókiennicze zawaliły ?
Tam na filmach można było pooglądać co tam szyją - "boki zrywać"
Dlatego np. ja mam taką zasadę, że swoich koperantów ze wschodu dobieram jak najmniejszych. Ideałem są firmy rodzinne, bo wtedy wiadomo że te pieniadze zostają w kieszeniach rzeczywistych pracowników i rzemieślników. Tyle że to błędne koło, bo ci ludzie - jak już zarobią wystarczająco - sami rozwijają swoje zakłady w kierunku który potem oglądamy w ckliwych dokumentach ... Takie są tam na miejscu realia, i kropka. Oczywiście możemy się strasznie oburzać że pracują 12 letnie dzieci. Skutkiem "ratujacych" działań wszelkiego rodzaju będzie to, że te dzieci zostaną pod publiczkę zwolnione z zakładu gdzie pracują w jako-takich jak na lokalne okoliczności warunkach, i wylądują na ulicy lub w o wiele gorszych miejscach. Ale wuj, grunt że zwyciężył humanizm przez duże "ch" - i można lajkować na fejsbuniu.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 11 razy Wiek: 77 Dołączył: 18 Cze 2010 Posty: 1873 Skąd: WOT
#776 Wysłany: 2015-05-24, 20:56
IMHO to by musiało być dokładne nawiązanie do "takataki", znaczy widok dwu X-wingów "en face" w ramce, u góry napis (jakiś, może "czwarty wymiar") i mordka. U dołu tekst "PIUPIUPIU" w mniej więcej takim samym układzie jak "TAKATAKA". Inaczej żart nie będzie zrozumiały. Spróbuję coś takiego narysować.
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2015-05-24, 21:00, w całości zmieniany 2 razy
Szymon [Usunięty]
#777 Wysłany: 2015-05-24, 20:58
Zinajda napisał/a:
IMHO to by musiało być dokładne nawiązanie do "takataki", znaczy widok dwu X-wingów "en face" w ramce, u góry napis (jakiś, może ?czwarty wymiar") i mordka. U dołu tekst "PIUPIUPIU" w mniej więcej takim samym układzie jak "TAKATAKA". Spróbuję coś takiego narysować.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#778 Wysłany: 2015-05-24, 20:59
Zinajda napisał/a:
IMHO to by musiało być dokładne nawiązanie do "takataki", znaczy widok dwu X-wingów "en face" w ramce, u góry napis (jakiś, może ?czwarty wymiar") i mordka. U dołu tekst "PIUPIUPIU" w mniej więcej takim samym układzie jak "TAKATAKA". Spróbuję coś takiego narysować.