Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#1 Wysłany: 2009-09-30, 09:10 Trzech Tenorów ...... czyli budziki
Trzech Tenorów …… czyli budziki
Firma Volmax znany Rosyjski producent zegarków, wypuściła swego czasu na rynek serię trzech zegarków Buran w wersji Alarm , czyli budzik. Mechanizm Polot kaliber 2612 na osiemnastu kamieniach został zamknięty w kopercie typu „Bazylika” z uszami, poniżej przedstawiam wszystkich trzech „tenorów” ….. i ich protoplastę z stajni Poljota
Podstawowe dane techniczne
Mechanizm Polot Alarm kaliber 2612 18 jewels
Koperta Stalowa lub stalowa pokryta żółtym lub różowym złotem
Tarcze Srebrne lub białe , giloszowane
Szkło mineralne
Dekiel stalowy przeszklony , w wersjach złoconych dekiel także złocony, dekiel Poljota stalowy pełny
#9 Wysłany: 2009-09-30, 11:35
A "któren" to
...powiem wam historię jaka kiedyś mi się przydarzyła, pojechałem z kolegą który jest zbieraczem staroci do pewnego handlarza starzyzna, gostek dobrze sytuowany na łapce skeleton Vacheron Constantin , u mnie na łapce skromny Poljot Alarm w czerwonym złocie, facet ciągle patrzy na mój nadgarstek, w końcu nie wytrzymał i pyta jaka zacna szwajcarska manufaktura go wyprodukowała..... trzeba było wam widzieć jego minę jak się dowiedział że to Poljot.
#11 Wysłany: 2009-09-30, 11:45
Dwójka jest w czerwonym złocie , nie wszystkim się podoba, niektórzy zwolennicy "stali" uważają że to nie jest męski kolor i facetowi w takim nie przystoi paradować.....ja uważam inaczej.
Blaz [Usunięty]
#12 Wysłany: 2009-09-30, 12:11
sszwedo napisał:
No to jak się podoba to jeszcze kilka fotek rodzinnych.