Ostatnio zmieniony przez Fixxxer 2015-04-28, 13:15, w całości zmieniany 1 raz
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#35 Wysłany: 2015-04-28, 13:43
jak chcesz to mam sól i tlenek żelaza do modelarstwa - możesz zobaczyć jak się spatynuje.
I tak miałem do ciebie podjechać, może wreszcie będzie większa motywacja...
u mnie wyszło po wielokrotnym nakładaniu tak:
ale jakbyś dał samą sól na mosiądz to mogłoby też być ciekawie
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#37 Wysłany: 2015-04-28, 14:07
nie - to jest najprawdziwsza rdza.
Najpierw ze 3, 4 warstwy żelaza, żeby grubo było.
A potem cieniutkimi warstwami roztwór soli - za każdym razem czekałem, żeby wszystko wyschło.
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Sie 2013 Posty: 3218 Skąd: LDZ
#41 Wysłany: 2015-04-29, 20:10
Na pewno nie tak dobry jak Ty, szczególarzu
Taka blacha mi podpasowała ze względu na grawer, a o zbieżności z vintage pamami właśnie się dowiedziałem od Ciebie
Fixxxer, Taki efekt na mosiądzu da się bez problemu uzyskać trzymając go w spoconych łapkach, ewentualnie można zabrać na poranny dżoging i zawiesić na klacie .
Prócz tego akurat takie efekty słabo do mnie przemawiają z racji innych konotacji ( piszczałkowcy będą wiedzieć,o czym gadam) ,ale jak ktoś lubi...
Dawno, dawno temu gdy byłem naiwny kupiłem sobie preparat do patynowania na zimno New Comer wierzyłem że będzie fajna czarna patyna, ale jak wiemy reklamy kłamią i na mosiądzu wychodzi efekt bardzo ciemnego brązu taki antyczny mosiądz...