Może się mylę, ale oznaczenie trytu T-100 i T-25 odnosi się nie do okresu tylko do radioaktywności właśnie. I faktycznie T-100 ma radioaktywność na poziomie 100 miliKiurów (mCi), a tryt T-25 ma tylko 25 mCi. Ale to są tak małe ilości promieniowania, że zagrożenia żadnego nie ma.
To już pewnie bardziej promieniują pocztówki przywiezione z poczty w Prypeci, które wiszą u mnie w mieszkaniu
Pies czy kot?: pies
#1241 Wysłany: 2017-10-06, 13:53
Machu napisał/a:
A jaka średnica i dlaczego tak mało
Z tego co tam gdzieś "wieki temu" wyczytałem to miało być 43mm ale nie wiem czy "lobby dziecięcych nadgarstków" nie mieszało w między czasie, choć 43 to i tak nie jest za dużo, widzę że tarcza mocno wpuszczona, przy odpowiedniej średnicy może być fajny efekt "głębi" ale jak średnica będzie za mała to się zrobi mniej fajny efekt "studni"
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-10-06, 13:55, w całości zmieniany 1 raz
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#1242 Wysłany: 2017-10-06, 13:58
Daito napisał/a:
lobby dziecięcych nadgarstków"
A może to lobby po prostu głosuje portfelem?
W odróżnieniu od tych napuchniętych, co to mocni niby w nadgarstku i w gębie, a jak co do czego, to marasują
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#1243 Wysłany: 2017-10-06, 14:08
Maxio napisał/a:
...wszystko piknie, ale dlaczego bezel nie jest czarny
Pies czy kot?: pies
#1245 Wysłany: 2017-10-06, 14:40
goTomek napisał/a:
Daito napisał/a:
lobby dziecięcych nadgarstków"
A może to lobby po prostu głosuje portfelem?
W odróżnieniu od tych napuchniętych, co to mocni niby w nadgarstku i w gębie, a jak co do czego, to marasują
Nie bardzo wiem co znaczy "marasują" - wiec nie jestem pewien czy aby mnie nie obrażasz widać obce języki są mi naprawdę obce.
Są zegarki które mogą być małe, a są takie które małe mogą być mniej - najpierw "głosowanie portfelem", a potem... 1/3 ceny na bazarku i leży czy miechy bo portfel może i jest, ale wyobraźni zabrakło... Na grafice wyglądało - po rozpakowaniu wyglądać przestało
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2017-10-06, 14:41, w całości zmieniany 1 raz