W sumie zerknąłem teraz jeszcze na numer na kopercie - prawdopodobnie 02843 (ew. 02343 lub 02943). To by potwierdzało teorię o produkcji w rejonie minimum 3000szt (z uwzglednieniem prototypów). Numer koperty jest zbliżony do numeru werku - powstały więc zapewne w zbliżonym czasie na potrzeby produkcji tej samej partii tego modelu (koperta choc podobna jest inna niz w złotych de luxe 23j wiec składak odpada). Drobna różnica w numerku może być wynikiem składanie czesci wyjmowanych z pudełka jak leci - bez pasowania numerów. Zero z przodu nr. koperty sugeruje natomiast, że planowano produkcje dużo wiekszej liczby tych kopert - z góry zaplanowano mozliwość numerowania do 100.000.
Numeracja werku pozwala bez zmian rozmiaru czcionki imodyfikacji numeratora dojechać do 10 milionów - więc planowano naklepać ich sporo i (biorąc pod uwagę róznicę przewidzianych pozycji w nr.) musieli mysleć o odmianie w innej kopercie (lub wrecz produkowali - vide w/w katalog). A, że zegarek sie nie do konca udał to... mam teraz o czym marzyć (może lekko nudząc kolegów z forum) i czym się zachwycać
Ostatnio zmieniony przez voli 2010-08-18, 23:53, w całości zmieniany 1 raz
Mnie najbardziej załamuje fakt, że kilka lat temu mogłem taki kupić, ale wtedy jeszcze niespecjalnie wiedziałem o co "kaman", więc jak mi zegarmistrz powiedział "eee, panie, werk gówniany, pukniesz pan w stół i po zegarku!" - to sobie odpuściłem, bo po co mi zegarek który się zaraz zepsuje
Nie miałbym nic przeciwko zostaniu kustoszem takiego zbioru
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
spartasongo [Usunięty]
#44 Wysłany: 2010-08-21, 18:22
Zegarki jak z bajki a rzeczywiście to trochę wygląda jak muzeum, strach pomyśleć ile to jest wszystko warte (strona pasha), dużo złotych praktycznie idealnych zegarków