egon12, gorzej jak się umawiasz z dostawcą a ten z rożnych przyczyn(w tym przypadku losowych) nie dotrzymuje terminu..... wiem , wiem można zmienić dostawcę, z tym że my nie zamierzamy tego robić bo generalnie to nam się dobrze z nimi współpracuje.
Svedos, czekam czekam jaki nowy termin ustalamy ? btw ... jak jest z tymi powlokami PVD na kopercie jastrzebia ? ktora jest trwalsza ??? satynowa czy czarna ???
/e12
Ostatnio zmieniony przez egon12 2015-04-16, 12:42, w całości zmieniany 1 raz
Pawłowi chodziło o to, że wersja PVD też jest satynowana, a samo satynowanie to nie jest powłoka tylko rodzaj wykończenia powierzchni - czyli pytanie bez odpowiedzi
Pawłowi chodziło o to, że wersja PVD też jest satynowana, a samo satynowanie to nie jest powłoka tylko rodzaj wykończenia powierzchni - czyli pytanie bez odpowiedzi
hej,
Mechanikiem co prawda nie jestem, ale wydaje mi się ze PVD to rodzaj procesu nakładania warstwy "ochronnej" czy wykończeniowej na materiał w tym przypadku koperty ...
Wiec pytanie: ….która jest trwalsza ??? satynowa czy czarna ??? …. odnosiło się tylko i wyłącznie do koloru, czy to satynowego, czy czarnego.
Samo to, ze obydwie są PVD nie świadczy o tym, ze będą tak samo trwałe, zależy, co stanowi "bazę koloru" i co jest pod spodem, jaka gruba jest warstwa. Koperta może być jasna i np. uszkodzenia na satynie będą mniej widoczne niż na czarnej powłoce. Warstwy nakładane w procesie PVD tez różnie się "wycierają".
Itd. itp. .... wiec wg. mnie wcale głupoty nie napisałem. To, że ktoś jest nowy na forum, wcale nie znaczy, ze ma 11 lat i nie wie o czym pisze.
Pozdr,
e12
Ostatnio zmieniony przez egon12 2015-04-20, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
#353 Wysłany: 2015-04-20, 14:06
Koperta jest stalowa.
Jak weźmiesz stal i ją wypiaskujesz drobnym ziarnem to będziesz miał powierzchnię satynową, jak przetrzesz drobnym papierem ściernym to będziesz miał szczotkowaną, jak wypolerujesz to będziesz miał błyszczącą. Taka technologia.
Celowo sprowadziłem do absurdu Twoje, Egon, pytanie. Bo przyznasz, że jest ono z gatunku: "czy należy myć nogi, czy lubić zupę grzybową?". I nie ma tu nic do rzeczy Twój wiek, którego chyba się wstydzisz, a który mnie obchodzi w stopniu minimalnym (można być 11-letnim geniuszem i stuletnim głupcem, czego w żadnym razie nie bierz do siebie). Jeśli wolisz łopatologię, to wyjaśniam, że "satynowa" i "czarna" to niezależne cechy, które mogą występować razem lub oddzielnie. Dziękuję, Kumotrzy, za wsparcie.
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2015-04-20, 16:04, w całości zmieniany 2 razy
Jak weźmiesz stal i ją wypiaskujesz drobnym ziarnem to będziesz miał powierzchnię satynową, jak przetrzesz drobnym papierem ściernym to będziesz miał szczotkowaną, jak wypolerujesz to będziesz miał błyszczącą. Taka technologia.
PVD i tak ładniejszy
W takim razie satynowa jest niezniszczalna ..... Moze z czasem zmieni sie faktura, ale nic przynajmniej sie nie "wytrze".
Ze pvd ladniejszy ???? No moze ale calosciowo strasznie ciemny. Nie zmienia to faktu, ze obydwa sa ladne
/e12