Polecam, w budżecie do 500zł z wysyłką zegar na pewno wart rozważenia. Swój kupiłem na Zatoce od tego Sprzedawcy http://www.ebay.pl/sch/st...=p2047675.l2562
Licytacja, z dodatkowo opłaconą przesyłką (opcja, jest też darmowy szip) kosztował mnie ok 440 zł
Ale niestety jest też i minus, przynajmniej mojego egzemplarza
W moim zegarku klamra (skręcana) jest dodatkowo klejona jakimś świństwem i za wuja nie chce się wykręcić pin
A fabryczny pasek mi nie pasuje, IMHO lichej jakości i szybko padnie, cieniutka warstwa skóry na gąbce, tak jak w Redzie S-23 .. Na zdjęciach jest już pasek Steinharta, ale ze stalową klamrą Kaina Heritage (akurat taką miałem )
W stalowym to nie problem, jeśli wszystkie tak mają - dobierasz inną .. A ja mam pvd brąz, nawet prawdziwa z brązu będzie się różniła odcieniem
Maras68 [Usunięty]
#2 Wysłany: 2015-04-11, 09:27
...świetny zegar
.....cena o której mówisz to kwestia udanej licytacji gdy sępów mało, podobnie jest obecnie u Tisella, na początku pierwszy kupujący wyhaczył B-uhra za 102 USD, teraz tyle narodu tam wali, że ceny dochodzą do 150 USD... i tu będzie podobnie niestety....
ale nie mniej zegarek wart uwagii nawet w cenie do 7 paczek zł
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2015-04-11, 09:30, w całości zmieniany 2 razy
Ale niestety jest też i minus, przynajmniej mojego egzemplarza
W moim zegarku klamra (skręcana) jest dodatkowo klejona jakimś świństwem i za wuja nie chce się wykręcić pin
Próbowałes podgrzać?
Pamiętam, ze bransoleta Eterny Kontiki Four Hands miała taki patent - skręcane i klejone.
Po mocnym podgrzaniu (Farelka albo inny termowentylator) klej miękł i dało się skrócić.
Skręcać najlepiej póki jeszcze ciepłe to łapało od nowa.
Może i tu takim klejem kapnęli?
A zegar fajny, sam się przymierzam
Chociaż teraz, jak zwróciłeś na niego uwagę tym wątkiem to pewnie będzie chętnych więcej i na aukcjach będzie drożej
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#13 Wysłany: 2015-04-12, 13:30
Niestety klamra poległa w starciu z obcęgami Wcześniej, na ciepło, pin również ani drgnął Efekt zmagań jest taki, że ukręcił się i trzeba teraz rozwiercić otworek
Trudno ..
Ale kilka fotek na zachętę
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#14 Wysłany: 2015-04-12, 16:23
Tomek, a nie mozna kupic samej klamry? Z tego co się orientuję, to Watchgecko przede wszystkim zajmują się akcesoriami, więc może maja jakieś w magazynie