Chciałbym ostrzec przed tym handlarzem na allegro. Kupiłem od niego 2 beczki Wostoka. Jedna ok sprawna, druga mimo opisu z allegro niesprawna.
Po delikatnym odkręceniu koronki próba nakręcenia zegarka niestety nieudana. Wyczuwalny opór nie słychać mechanizmu. Od razu napisałem maila, że chcę zwrócić zegarek ze względu na niezgodny stan faktyczny z opisem z aukcji (opisany jako sprawny). Pan Krzysztof stwierdził, że nie ma w zwyczaju sprzedawać niesprawnych zegarków i tu insynuacja, że to możliwe że przez moje nieumiejętne obchodzenie się z zegarkiem. Zaznacza, że nie przyjmuje, żadnych zwrotów, a przesyłka nie zostanie odebrana.
Pomijam kwestie przycinania na wysyłce. Chce 10 zł, a wysyła zwykłym poleconym, który szedł ponad tydzień i tłumaczy, że zaznaczył priorytet ale pani z poczty wysłała inaczej.
Koszt zegarka to 90 zł szkoda robić aferę, ale bardzo nie lubię gdy ktoś zapewnia, że coś jest sprawne, a przychodzi bubel i jeszcze idzie w zaparte, że jest inaczej.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#6 Wysłany: 2015-04-10, 08:23
No to opierd..lił Ci niezłe padło. Mnie to wygląda na ubity ćwiertnik albo koło zmianowe + to co nabyłeś z marszu( zapewne ubita oś). Żeby dla paru groszy tak targać swoją twarz? Czekaj czekaj tak mnie się przypomniało, czy ja nie mam u siebie jakiegoś Twojego zegarka , albo samej koperty? Daj znać na PW
Pies czy kot?: pies Pomógł: 5 razy Wiek: 37 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3547 Skąd: Warszawa
#10 Wysłany: 2015-04-13, 21:20
Nie bede kopac sie z koniem. Oszukal pieniedzy oddac nie chce, a nie jest to zawrotna kwota zeby podejmowac powazniejsze kroki... kazdy moze teraz wyciagnac wnioski w przypadku zakupow u tego handlarza.