Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#1 Wysłany: 2015-03-25, 11:10 Z jasną tarczą:chrono Seiko czy pilot Orienta?
Jak wiecie z innego wątku, bardzo chciałem kupić chrono z jasną tarczą. I w zasadzie znalazłem model, który powiedzmy zaspokaja moje estetyczne wymagania... Natomiast też kołacze się we łbie jakiś lotnik. I tu mam dylemat... Akurat w tym przypadku nie ma dla mnie znaczenia czy automat (Orient) czy bateryjka (Seiko)
Co myślicie? Ewentualnie jakieś sugestie inne
czy
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2015-03-25, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#7 Wysłany: 2015-03-25, 12:11
Dzięki za pierwsze sugestie. Orienta takiego miałem, ale z niebieską tarczą i wykonanie itd świetne. Jedne, co mi troszkę nie pasi w nim, to koronka, a konkretnie jej kształt. Z typową lotniczą (duża "cebula" czy cuś) zyskał by na wyrazistości.
A co do Twojego wyboru, to myślę, że kumotrostwo w większości (nie jestem wyjątkiem) będą za Orientem jako za mechanikiem, nawet jeśli głośno się nie przyznają - taka to już niereprezentatywna grupa jest...
Seiko jest za "zwyczajne".
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2015-03-25, 13:00, w całości zmieniany 1 raz