Pies czy kot?: pies Pomógł: 13 razy Wiek: 41 Dołączył: 23 Wrz 2012 Posty: 1381 Skąd: jasło
#1 Wysłany: 2015-03-21, 09:28 Prośba o pomoc - wkładka/rurka na teleskopy
Koledzy orientuje się ktoś gdzie moge kupić taka plastikowa rureczke w która wklada sie teleskop ?
Mam zalozony pasek 20mm do zegarka ktory ma w uszach 21 mm i jest brzydka szpara Kiedys mialem takie rureczki dzieki czemu pasek nie latał miedzy uszami. jak ktos cos wie to prosze o info.
Owiń teleskop taśmą klejącą.
Te rureczki są żeby wzmocnić pasek i chronić go przed przerwaniem, a nie żeby go dopasować do za dużego wymiaru koperty
Jak już, to spróbuj wcisnąć 22 mm.
Kiedyś kupowałem w timepiecerepublic - adres aukcji z dwudziestodwumilimetrowymi rurkami w linku. Nie widziałem dwudziestek nigdy, ale na upartego zawsze można obcinkować
_________________ Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
Nie wejdą ci, z góry mówię.
Te rurki o których mówisz to jest element konstrukcji paska - ma zabezpieczyć cienką skórę licową przed rozerwaniem. Śmiem wątpić czy kupisz dedykowane elementy, to się kupuje na kilogramy, do produkcji pasków po prostu wzmacnianych.
Te co pokazał Mirek to są do hand made pasków "paranojowych", w sumie w tym samym celu zrobionych, ale nieporównywalnie grubsze i masywniejsze.
Myślałem że ci lata teleskop w pasku - wtedy tak jak mówiłem owinięcie taśmą klejącą rozwiązuje kwestię.
Ale jak się uparłeś żeby nosić 20 mm pasek do 21 mm koperty, to musisz improwizować. Np. spróbuj z cienką słomką.