Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 55 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#736 Wysłany: 2015-02-17, 10:37
Bo jesteś w folderze "camera upload" jak się cofniesz o jeden poziom to powinny być trzy foldery "photos","public" i "camera uploads".Ja mam ikonkę "w górę" obok lupki "wyszukaj".
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Ostatnio zmieniony przez buran 2015-02-17, 10:46, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 55 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#738 Wysłany: 2015-02-17, 10:56
A spróbuj wejść w menu start i moje dokumenty,tam powinien być folder dropbox.
u mnie to tak wygląda
spróbuj jeszcze w preferencjach ustawić tak
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Ostatnio zmieniony przez buran 2015-02-17, 11:05, w całości zmieniany 1 raz
#740 Wysłany: 2015-02-17, 11:20
Ale tą synchronizację wybiórczą wypróbuj,jak dasz ptaszka folder powinien się pojawić.
tylko dlaczego nie daje się wkleić na forum ...
Obrazek
A masz włączoną tą synchronizację?
NIE mam tych folderów (Camera, Photos, Public, Zrzuty) w folderze Dropbox .... mam moje foldery ze zdjęciami, które miałem przed zainstalowaniem aplikacji na Dropboxie i wszystkie mają zaznaczoną synchronizację.
Nie lubię się poddawać ... ale już trochę wymiękam, tym bardziej, że już widzę komfort przy zastosowaniu Dropboxa.
Może trzeba coś zmienić w systemie, znalazłem wiele opcji udostępniania plików i folderów w windows, ale mam wrażenie że dotyczą one sieci wewnętrznych.
Jeszcze jedno ... rozumiem, że Certinkę widać ... czyli tak wygenerowane łącze daje zewnętrzny dostęp do mojego zdjęcia ... dlaczego zatem nie wchodzi na forum.
Uwaga: nowe konta Dropbox utworzone po 4 października 2012 r. nie mają już folderu publicznego. Ale bez obaw! Wszystkie konta utworzone przed tą datą będą nadal mieć folder publiczny. Jeśli chcesz włączyć folder publiczny na nowym koncie, zobacz instrukcje poniżej (Tworzenie folderu publicznego).
Wszystkie dodatkowe funkcje folderu publicznego są jednak teraz dostępne w dowolnym miejscu w Dropbox. Teraz wszystko, co musisz zrobić, aby udostępniać i podglądać pliki i foldery w Dropbox to wybrać Udostępnij łącze na komputerze, telefonie lub tablecie. Spójrz na łącza Dropbox tutaj lub przejdź do tego artykułu, aby zobaczyć jak to działa.
... jednak wydaje się, że nieaktualny ... w przeglądarce Dropbox zmienione są już podane tam funkcje ... no i zabawa w modyfikację plików to już średni komfort.
Wszystkim zaangażowanym pomocnikom bardzo serdecznie dziękuję ... i zazdroszczę Dropboxa
Czas na KOSZ
A jeszcze ... .... czy może to widać ... u mnie widać
... jeśli widać Certinkę, to być może znalazłem dla siebie alternatywę ... i to taką, którą cały czas miałem "pod ręką" OneDrive ... chmurka microsoftu jest implementowana w windows 8.1 automatycznie.
Sprawę badam ... bez dawnego entuzjazmu, gdzie te czasy windows 3.1 ... no chyba się starzeję
Santino,
Myślę, że można już wyczyścić ten wątek ... walor edukacyjny mojego błądzenia w chmurach jest raczej niewielki.
Konkluzje są dwie;
Nowi użytkownicy Dropboxa nie mają już tak różowo ... chyba, że sobie wykupią wariant Dropbox PRO.
Alternatywą jest One Drive ... obsługa choć prosta, nie jest tak automatyczna jak starego Dropboxa.
Najpierw wybrane pliki a wygodniej cały katalog należy "udostępnić" w wersji publicznej (generowane na tym etapie linki nie pozwalają umieszczać zdjęć na forum)
Następnie, przeglądając tak udostępnione zdjęcia użyć funkcji "Wyświetl oryginał" i dopiero teraz skopiować link do zdjęcia. W sumie proste ... w końcu dałem radę sam