#1 Wysłany: 2015-02-17, 17:16 Radiołaz Vodomir
Czas coś opublikować oprócz powitania
Powoli i nieśmiało realizuje się mój pierwszy projekt. Czym jest inspirowany, myślę że tytuł wyjaśnia wystarczająco.
Do tej pory kolekcjonuję części składowe. Zegarek dawca Mołnia, koperta Radiomir homage, wskazówki od Vodołaza, no i polerowana klamra 22mm.
Tarcza z drukarki. Tak dla przymiarek.
No i pierwsze nadruki na aluminium.
Niestety, źle dobrałem grubości linii. Tak więc tą operację będę musiał powtórzyć. Z czarnej subsekundy rezygnuję.
W sumie jest to dolna warstwa kanapki. Górna będzie palona laserem.
#3 Wysłany: 2015-02-17, 17:59
No taka Pnado-cyklop. W zasadzie jak w oryginalnym Vodołazie.
Najlepsze w tym nadruku na aluminiowej powlekanej płycie jest to, że jest niemal identyczna jak porcelana. Spokojnie można zrobić niezły projekt za kilkanaście złotych.
#5 Wysłany: 2015-02-17, 18:29
Niestety nie. Wstępnie wysłałem wektorowy projekt do pobliskiego zakładu palącego właśnie w cienkich blachach i ponoć są w stanie wykonać.
Góra będzie cięta z blachy mosiężnej 0.4mm
Dół to nadruk na aluminium 0.5mm
Jedna i drugą blachę, będę musiał nieco odchudzić przed zmontowaniem tego w całość.
#7 Wysłany: 2015-02-17, 19:23
jimmy napisał/a:
Pierwsza wersja mi się widzi.
Bo finalnie, tak właśnie tarcza będzie wyglądała.
W górnej warstwie kanapki w miejscu subsekundy będzie otwór. Dla tego właśnie muszę zrobić nadruk podziałki na dolnej warstwie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#8 Wysłany: 2015-02-17, 19:50
Lewy napisał/a:
jimmy napisał/a:
Pierwsza wersja mi się widzi.
Bo finalnie, tak właśnie tarcza będzie wyglądała.
W górnej warstwie kanapki w miejscu subsekundy będzie otwór. Dla tego właśnie muszę zrobić nadruk podziałki na dolnej warstwie.
.........mea culpa
.............ale parę ładnych godzin przy kompie................i myślenie wyłączone
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą