Kumotrowie, kilka lat temu na kizi ktoś pokazywał Poljota budzik kieszonkowego (coś takiego: http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1311 ) i z tego co pamiętam miał do niego oddzielną zewnętrzną podstawkę, w której stawiało się zegarek. Ten polot co prawda ma rozkładaną nóżkę, ale z tego co pamiętam była jeszcze oddzielna podstawka, na której można było położyć zegarek. Widział ktoś z Kumotrów taką podstawkę i ma może jej zdjęcia ?
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Ostatnio zmieniony przez 2010-08-12, 19:26, w całości zmieniany 2 razy
Kumotrowie, kilka lat temu na kizi ktoś pokazywał Poljota budzik kieszonkowego (coś takiego: http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=1311 ) i z tego co pamiętam miał do niego oddzielną zewnętrzną podstawkę, w której stawiało się zegarek. Ten polot co prawda ma rozkładaną nóżkę, ale z tego co pamiętam była jeszcze oddzielna podstawka, na której można było położyć zegarek. Widział ktoś z Kumotrów taką podstawkę i ma może jej zdjęcia ?
Na allegro podobno ostatnio nówka była ale podstawki żadnej nie widziałem oprócz tej rozkładanej nóżki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#8 Wysłany: 2010-08-09, 22:19
Teraz to sam już nie wiem, czy wtedy na kizi chodziło o zewnętrzną podstawkę czy o nóżkę. Tak się teraz zastanawiam - jeśli zegarek ma nóżkę to po co mu zewnętrzna podstawka ?
Problem generalnie dotyczył Poljota z allegro. Miałem chęć go kupić, ale coś mi się przypomniało o podstawce, a w przypadku zakupu zegarka chciałbym też mieć podstawkę do kompletu. Teraz jednak bardziej skłaniam się ku teorii , że wtedy na kizi to chodziło o nóżkę.
poljota z allegro kupiłem
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 02 Maj 2010 Posty: 2913 Skąd: Gdańsk
#9 Wysłany: 2010-08-10, 07:12
Też się zastanawiałem, czy wziać udział w tej aukcji, bo zegarek NOS i rzadki, ale wyczerpałem fundusz zegarkowy na ten miesiąc także ostatecznie dałem sobie spokój. W oczekiwaniu na zdjęcia przyjmij z góry mój hejt
Ostatnio zmieniony przez Aronus 2010-08-10, 07:13, w całości zmieniany 2 razy