_________________ Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#6 Wysłany: 2015-01-23, 12:50
Świetna, przypomina nieco B.R.M. ale to świetny kandydat na moto-chroniacza w kolekcji!
Oj, się zastanowię, na pewno!
Szkoda tylko, że bakteria...
Jaka cena planowana?
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2015-01-23, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot
#8 Wysłany: 2015-01-23, 13:16
To nie bakteria - to Seiko NE88 (nowy chrono automat).
Datownik
Bez datownika - odpada. Wg mnie to jedna z najważniejszych funkcji współczesnych zegarków . Boleję że F125p Akropolis będzie bez datownika - ale taki mechanizm.
Miejsce - standardowe ułożenie - każde inne wymagałoby przedrukowania pierścienia daty.
Kolor - na chwilę obecną Seiko ma tylko wersję srebrne tło/czarne cyfry. Mają mieć jeszcze czarne tło/białe cyfry. Jak się zgra czasowo to może zastosujemy taki - każda inna opcja wymaga przedruku pierścienia daty. Pasowała by wersja białe tło/czarne cyfry ale Seiko na razie nie planuje.
W tym projekcie zdecydowanie chcę uniknąć drukowania pierścienia daty we własnym zakresie - wiem ile to zabawy/problemów po drukowaniu pierścieni do M20
Ostatnio zmieniony przez atomtomski 2015-01-23, 13:20, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot
#11 Wysłany: 2015-01-23, 13:54
Na tachymetrze 55 i 50 to prędkość po przejechaniu kilometra przez ponad minutę.
Tu z założenia poszliśmy w skalę z 'małymi - wolnymi' kilometrami. Zastanawiam się jeszcze czy nie skończyć skali na 140 jak były wyskalowane oryginalne prędkościomierze.
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#13 Wysłany: 2015-01-23, 15:07
bo w drugiej dla odnmiany są kółka lumowane...
Że automat to wypas!!!!!
Jestem w szoku!
Koniecznie na tarczy musi się znaleźć "automatic" bo tak każdy pomyśli, jak ja, że to kwarc.
Tym bardziej przy takim układzie totalizatorów.
Ponawiam więc tym bardziej pytanie o cenę...
EDIT
Robotę robią nakładane indeksy i krój! Super.
Dobrze, że na łatwiznę nie poszedłeś...
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2015-01-23, 15:09, w całości zmieniany 1 raz