Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Paź 2014 Posty: 115 Skąd: Ostrowiec Św.
#1 Wysłany: 2015-01-21, 18:12 Zegarek w stylu vintage II WW.
Ostatnio bardzo spodobały mi się zegarki z takim typem tarczy:
Poniekąd to przez jednego z naszych forumowych kolegów który ma takiego vintage i kilka razy wrzucał jego zdjęcia na forum. Myślałem aby nabyć coś w tym stylu jednak nowego produkowanego obecnie. Moje założenia są następujące:
-zegarek mechaniczny (najlepiej ze stop sekundą)
-czarna tarcza
-indeksy arabskie
-mała sekunda na godzinie 6
-w klasycznym rozmiarze (czyli mały jak na obecne standardy, tak do 41mm)
Wymagania chyba niezbyt duże ale nie kojarzę aby któraś firma produkowała coś w tym stylu. Jest Bulova ale to kwarc. Jest Stowa Marine black http://www.stowa.de/lshop...ub--marine,.htm i Archimede marine http://www.archimede-watc...-deckwatch.html ale (nawet pomijając cenę ) to inne wskazówki a one jednak robią robotę. Kojarzycie czy może jakaś firma planuje wypuścić reedycję? A może Gerlachy planują wypuścić zegarek w tym stylu? Coś jak RWD z subsekundą tylko zamiast indeksów minutowych godzinowe i asianunitas.
#3 Wysłany: 2015-01-21, 18:42
Ten zenith świetny jest ale jednak w pierwszej kolejności rozważam zakup nowego. Jak nic sensownego nie znajdę to się zastanowię nad oryginałem z epoki albo jakimś kompromisem względem moich wymagań z pierwszego postu. Chyba, że najzwyczajniej w świecie przejdzie mi ochota na taki zegarek.
Ostatnio zmieniony przez Bonthyc 2015-01-21, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
#10 Wysłany: 2015-01-21, 19:05
Tylko po co oni te datowniki wstawiali jak w oryginałach nic takiego nie było.
Btw.
Co takiego specjalnego jest w Eterna Heritage Military? 8 tysiaków za zegarek na eta 2824-2?