Orient jest spoko, nawet bardzo spoko, ale dla mnie koperta jest za bardzo wyoblona, taka delikatna, tam nie ma praktycznie żadnej prostej krawędzi - dla jednych to może być oczywiście plus. Tak czy inaczej bulova to też porządny zegarek, no i mi się po prostu bardziej podoba. Co byś nie wziął będziesz zadowolony, orient może być trochę łatwiejszy do odsprzedania później.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#6 Wysłany: 2015-01-03, 13:19
W Bulovach mocnym elementem jest mechanizm "Precisionist" z płynącą sekundą. W tym jest zdaje się klasyczny kwarc, więc tu bym się raczej skłaniał ku Orientowi.
Pozdrawiam
Eryk
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 154 Skąd: Słoneczne południe
#9 Wysłany: 2015-01-03, 15:23
Niedawno oglądałem tę Bulovę w salonie, IMO na żywo prezentuje się lepiej niż na zdjęciach. Ale i tak brałbym Orienta- w swojej wadze to pewniak. Poza tym nawet jeśli ci nie przypasuje, to nie będzie problemu z odsprzedażą na rynku wtórnym.
Jesli nasz nie za duży nadgarstek to lepszy będzie Oriant, świetnie leży na 16-17 cm. Buła też ma 42 mm średnicy, ale chyba więcej L2L i wydaje się być bardziej płaska.
Jesli bez przymiarki, to brałbym Orienta
[ Dodano: 2015-01-03, 17:50 ]
Chociaż cena 83 dolki robi wrażenie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#12 Wysłany: 2015-01-03, 18:19
Z_bych napisał/a:
Buła też ma 42 mm średnicy,
Ray jest mniejszy od Bulovy ma 41mm niby nie dużo a jednak jak się go porówna do zegarków 42mm to jest to zauważalne. Niemniej to świetny zegarek jest - pewnie to żaden argument ale "leżakuje" już u mnie trzy lata i jak dotąd mi się nie znudził... a przez ten czas "parę" zegarków się przez moje pudełko przewinęło i poszło do innych pudełek... a on trwa
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka