Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 55 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#576 Wysłany: 2014-12-22, 09:13
taki tu będzie pasował?
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
Ostatnio zmieniony przez buran 2014-12-22, 10:12, w całości zmieniany 1 raz
Jackowe pagaje ślad w mojej szwankującej pamięci skutecznie wyryły ... i ta nieznana mi wcześniej, trudna do wymówienia marka.
A tu nagle pojawił się na horyzoncie egzemplarz ... chętnych szczęśliwie nie było zbyt wielu.
Jackowi się chwali, ... zapewne przez skromność wrodzoną nie zdradził jaki to fajny jest zegar ...
... wiele smaczków ... nie tylko wiosłowate wskazówki ...
... płaskie szkiełko ... i piękny, mieniący się kolor tarczy ...
Nuda tutaj lekka ... to sobie chciałem sprawdzić co to za egzotyczna firma ...
... ten F.Bachschmit
... no i trochę się wyjaśniło ... firma stara, założona w 1880 roku przetrwała zaledwie 16 lat, w 1896 przejęta przez Welta & Orion Watch.
W czasie krótkiej działalności produkowała przede wszystkim roskopfopodobne kieszonki ...
... ale jakie fajoskie ... nie wszystkie klony roskopfa były kiepskiej jakości.
... takiego reprezentanta znalazłem w sieci ...
... dla mnie super ... brałbym bez zastanowienia
W 1896 Ferdynand nawet wygrał proces z następcami Roskopfa - Wille Frères ... zniechęcił się ... a może miał inne ciekawe zajęcia niż produkcja zegarków
... nie wiadomo, ale trochę szkoda.
Nazwa reaktywowana po ponad siedemdziesięciu latach uśpienia ... trudno dociec przez kogo.
Czas ponownie niezbyt szczęśliwy dla marki ... w efekcie jedna linia - właśnie Steelmaster w kilku wersjach.