Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2014-12-13, 11:45 Pasek do Sumo
Taką sprawę mam... chodzi o to że jak Kumotrowie wiedzą to z Seiko Sumo podobnie jak z Monsterem jest ten problem że ma 20mm w uszach, o ile Monster rekompensuję te 20mm świetną poszerzoną bransoletą o tyle Sumo już nie całkiem... ale wyczaiłem pasek Di-Modell Chronissimo:
http://shop.wornandwound....ronissimo-black
Ma ktoś może coś takiego przy Sumo, albo Monsterze?
Albo może ktoś ma jakieś inne propozycję żeby problem tej krzywdzącej rozpiętości uszu rozwiązać?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#2 Wysłany: 2014-12-13, 12:34
Dla mnie Chronissimo przy Sumo czy Monsterze wygląda jak siodło na świni Ten typ paska absolutnie nie pasuje do zegarka typu diver .. Ale są tacy, którzy noszą i uważają, że jest świetnie ..
Opcja 1: przycinany Maratec, bez problemu sam to zrobisz nożykiem do tapet
Opcja 2: handmade od pachorobów
Opcja 3: guma
Opcja 4: nie wierzę, że to piszę , ale może jakiś Ron ?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#3 Wysłany: 2014-12-13, 12:42
W sumo jest problem taki ze teleskopy są daleko od koperty i powstaje dziura, sam szukam czegoś zamiast branzy, mam gumę Ala MM i NATO strapy, maratec i jeszcze przyciety myślę że to lipa będzie
Tomek, jednak szpara dość duża. Ja myślę, że właśnie gruba skóra handmade albo bransoleta któą Tomek pokazał.
Gumy z jednym ogniwem bransolety dla mnie to porażka jakaś. Na Iso wygląda fajnie ale to prawie 400 PLN.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Tomek, Ty tak piszesz a jak napisałem w innym temacie o pudełkach na zegarki to rozkrzyczeli, chłopaki pisali, że te z Lidla lepsze. Zegarki za kilka k, paski nie wspomnę a pudełko to najtańsze Redy nie kupię jedną miałem na próbę
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14438 Skąd: Gliwice
#13 Wysłany: 2014-12-13, 18:01
Tylko gruby Handmade, bransoleta z maskownicami lub grube nato- ta dziura między teleskopem a kopertą wymaga jednak ukrycia
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#15 Wysłany: 2014-12-13, 19:45
revolta napisał/a:
Tomek Yobokies to fajna sprawa , nato , jakas gruba guma wszystko inne nawet skora w sumo wyglada słabo
W pełni się zgadzam - sprawdzałem nato, dwuczęściowego parciaka strong, rona, gumę 20mm, skórę od Pattiniego - wygląda to wszystko średnio, oryginalna bransoleta pasuje mi ale tylko jak patrze na zegarek od góry, bo wtedy nie widać "ciękości" tej bransolety, ale pod kontem albo całkiem "z boku"...
A zegar świetny więc trzeba jakieś conceptum wygłówkować koniecznie