Jak jeszcze potrzebujesz tej śrubki, to możliwe, że gdzieś mam...
Gdyby Santino się nie połapał w swoich rupieciach, i nie znalazł, to uderz do mnie. Mam kopertę 44mm, w której kiedyś udało mi się ukręcić gwint jednego z trzpieni do mocowania paska (jak to brzmi, holender - ma to jakąś polską nazwę zgrabną, bo w tej chwili mam jakieś zaćmienie... ). Oczywiście osłona koronki jest w stanie dziewiczym, ze śrubkami
_________________ Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
No ale zadowala Cię ten "bolec"? Mnie razi w tym samym stopniu co trzpień czy sworzeń...
Chodzi mi o coś takiego, może nie finezyjnego, ale żeby nie waliło od tego towotem na milę. A bolce i sworznie zostawmy w młockarniach
Szpilka może byłaby (jest) dobrym określeniem, bo się jednak filigranowo kojarzy
Jacek. Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Sfermentowanego.
Pomógł: 99 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 15379 Skąd: że by...
#29 Wysłany: 2014-11-20, 12:41
Kasamene napisał/a:
No ale zadowala Cię ten "bolec"? Mnie razi w tym samym stopniu co trzpień czy sworzeń...
Chodzi mi o coś takiego, może nie finezyjnego, ale żeby nie waliło od tego towotem na milę. A bolce i sworznie zostawmy w młockarniach
Szpilka może byłaby (jest) dobrym określeniem, bo się jednak filigranowo kojarzy
Brać, waląca towotem na milę (do której dumnie się zaliczam), nazywa to właśnie szpilką. Niezależnie od wymiarów.