napalilem sie na cos dużego i masywnego, żeby wgladało, że można tym gwoździe wbijać. kupiłem parnisa 50mm - czarnego w czarnym
niestety kolor powłoki pvd bardzo niemile mnie zaskoczył. brązowy, zgniło-zielony... ciemny, ale na pewno nie czarny. czy Wasze 'czarne' 'chinczyki' też mają taki odcień, czy to ten mój egzemplarz ma jakąś wadę? w sumie jak teraz oglądam zdjęcia zamieszczone w internecie to zauważam różnice w kolorze zegarka i paska.
czy to można jakoś wytrawić, przemalować? nie chcę tego zdzierać bo 'srebrny' zegarek tej wielkości mi sie jakoś nie widzi.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#4 Wysłany: 2010-07-18, 18:45
mój mini fiddy pvd ma lekkie przebarwienia na załamaniach
#5 Wysłany: 2010-07-18, 20:58
nie no, sama powłoka jest równa i nie mam zastrzeżeń do jakości. tym bardziej, ze zegarek jest duży. nie podobał mi się tyko jej odcień jakiś taki niezbyt głeboki czarny. w sumie po 2 dniach noszenia zaczynam sie przyzwyczajać i do koloru i do wagi zegarka.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#9 Wysłany: 2010-07-18, 21:44
To PVD jest O.K.
#10 Wysłany: 2010-07-18, 21:59
dzieki Panowe za rozwianie moich wątpliwosci.
miałem je własnie co do odcienia tego koloru. myślałem, że czarny to będzie taki jak są aparaty foto pomalowane w środku. czarny z odcieniem 'sadza'. no, ale jeśli to co pokazałem na zdjęciu, to jest tak jak ma być, to pozostaje mi się przyzwyczaić (albo opchnać zegarek za pół ceny )