Poprzedni temat «» Następny temat
Poljot serwis Igańska
Autor Wiadomość
LOUISS
Sprzedawca Ryżu

#1   Wysłany: 2014-09-03, 20:22   Poljot serwis Igańska

Cześć,

będzie wywód facepalm

Chciałem przestrzec kolegów przed ptfu autoryzowanym serwisem Orienta jakim jest poljot serwis z Igańskiej :wkurzony: . Po przeszło dwóch tygodniach odesłali mojego Orienta Mako, który powędrował do nich,ponieważ pod szkłem przy plastikowym ringu okalającym tarczę pojawił się jakiś paproch/meszek.. ciężko stwierdzić. Wysłałem bez obaw-w końcu znają się na sprawie i powiedzieli,że to formalność. Dokładnie opisałem problem,zapakowałem w dwa,wypełnione sytropianowymi kulkami kartonowe pudełka cały zestaw i wysłałem do Warszawy.

Paczkę po perypetiach z błędnym zaadresowaniem i nie podaniem mojego numeru telefonu przewoźnikowi odesłali kurierem(wysłali 22.08-dotarła dziś), było w niej samo pudełko z zegarkiem,zero wpisów z 'naprawy' w książce gwarancyjnej, brak potwierdzenia zakupu,które wysłałem, brak wydruku z badania szczelności-przecież musieli się dostać do środka,żeby wydobyć intruza? Całość owinięta czarną folią, rogi orientowego pudełka ze śladami poobijania.

To nic, myślę sobie-detal. (może tylko mi zależy na tym,żeby zegarki tak pedantycznie pakować) Otwieram,biorę w ręce i zanim zauważyłem brak usuniętego okrucha widzę cztery rażące oczy rysy w okolicach uszu :głową w mur: (do bólu symetryczne). Nie znam się,więc jedynie wnioskuję,że do takiego procederu musiał wylądować w jakimś urządzeniu,które ściśle trzymało kopertę zegarka podczas operacji. Ręce opadły kiedy odwróciłem Mako, i zauważyłem masę rysek na spodniej stronie uszu. (Zdjęli prawdopodobnie pasek, i zakładali tak nieudolnie,jak ja kilka lat temu przy swoim pierwszym Seiko),albo zwyczajnie koperta była ściśnięta z obydwu stron :idea:

żałuję,bo nie mam przy sobie aparatu, zdjęcia wstawię w piątek jak odbiorę od brata lustrzankę. Oczywiście bez chwili namysłu wysłałem maila z reklamacją. Czekam na odpowiedź i powoli stygnę z emocji :mad:
Ostatnio zmieniony przez LOUISS 2014-09-03, 20:35, w całości zmieniany 4 razy  

Ptaku
Właściciel Pola Ryżowego

Pies czy kot?: kot
 #2  Wysłany: 2014-09-03, 20:36   

No nie wesolo kolego, szkoda mako, ciekawe co Ci odpisza. Swoja droga jestes odwazny ja bym tam nie ryzykowal przez paproszka.

tomaliusz
Klon Starszego Ryżowego
Król Kartofla

Pies czy kot?: pies
 #3  Wysłany: 2014-09-03, 20:42   

No ja raczej też zostawiłbym tego paproka ze strachu przed ... serwisem ;) , co nie zmienia faktu że to ich kompromitacja :(

pdrog napisał/a:
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... ;)

Rudolf

#4  Wysłany: 2014-09-03, 20:43   

Strasznie się czyta takie opisy nie zazdroszczę i życzę cierpliwości w walce z tym serwisem .

LOUISS
Sprzedawca Ryżu

#5  Wysłany: 2014-09-03, 20:44   

Paproch wcale mały nie był,a autoryzowany serwis to nie garaż za blokiem lub kuźnia wydawałoby się :wkurzony:
Ostatnio zmieniony przez LOUISS 2014-09-03, 20:49, w całości zmieniany 1 raz  

kornel91
Majerankowy
Kronikarz

#6  Wysłany: 2014-09-03, 21:01   

tomaliusz napisał/a:
No ja raczej też zostawiłbym tego paproka ze strachu przed ... serwisem ;) , co nie zmienia faktu że to ich kompromitacja :(

Uwierz paproch wku...ia strasznie. Ja miałem DB i poszło od razu bo nie mogłem go nosić. Mi po wymianie koronki w M-force też pozostały ślady od strony dekla.

Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos

LOUISS
Sprzedawca Ryżu

#7  Wysłany: 2014-09-03, 21:03   

kornel91 napisał/a:
Uwierz paproch wku...ia strasznie. Ja miałem DB i poszło od razu bo nie mogłem go nosić

Amen.

tomaliusz
Klon Starszego Ryżowego
Król Kartofla

#8  Wysłany: 2014-09-04, 11:10   

kornel91 napisał/a:
tomaliusz napisał/a:

Uwierz paproch wku...ia strasznie. Ja miałem DB i poszło od razu bo nie mogłem go nosić. Mi po wymianie koronki w M-force też pozostały ślady od strony dekla.

No w sumie racja :/
Mam casioka kostkę i rzadko na ręku ale jak już się trafi to tam też mam takiego paproszka pod szkłem i jak sprawdzam godzinę to pierwsze co widzę to to :(
No olałem to, ale jakby był częściej na łapce to też bym chyba coś musiał z tym zrobić :D
Ostatnio zmieniony przez tomaliusz 2014-09-04, 11:12, w całości zmieniany 1 raz  

LOUISS
Sprzedawca Ryżu

#9  Wysłany: 2014-09-04, 19:06   

Jest odpowiedź, oczywiście po interwencji telefonicznej,bo "padł im system i skrzynka mailowa nie działa" ehe facepalm

Poprosiłem z kierownikiem bałaganu, konsternacja, kilka minut oczekiwania i znalazł się śmiałek,któremu opisałem całą sprawę. Pan był bardzo uprzejmy, jak wspomniał też uwielbia swojego Ravena;) Oczywiście winowajca serwisant jest na urlopie (a jakże). Po słownych przeprosinach, zapewnieniach,że tak sprawy nie zostawią zostałem zaproszony do ich firmowego salonu w Promenadzie, gdzie mamy dogadać kwestę rozwiązania problemu. Wspomniałem o rekompensacie,bo na co mi porysowany zegarek cool Pan zarzekał się,że wszystko załatwimy tak,żebym był zadowolony.

Umówiłem się na przyszły tydzień,aktualnie jestem trochę zabiegany.

Dam znać co to będzie,ale przynajmniej uspokoili mnie. troszeczkę :mad:
Ostatnio zmieniony przez LOUISS 2014-09-04, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

tomaliusz
Klon Starszego Ryżowego
Król Kartofla

#10  Wysłany: 2014-09-04, 20:12   

Może dostaniesz suuuper rabacik na nowego sikora pifko

pdrog napisał/a:
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane"....... ;)

Svedos
Dobry Mod

#11  Wysłany: 2014-09-04, 20:20   

LOUISS, podeszli do sprawy twojej reklamacji reklamacji bardzo profesjonalnie, myślę że na koniec będziesz zadowolony.

A sam serwis...no cóż wtopy się zdarzają najlepszym, tam pracują tylko ludzie i mogą popełniać błędy, jak każdy z nas.

Ja je też popełniam.

Odpowiedz do tematu