Kwestia upodobań, Machu, jest oczywiście indywidualna, jednak myślę, że ważniejsza jest tu różnica pokoleń - dla mnie np. zegarek o średnicy 30 mm (jak Longines w moim avatarze) jest w normalnym, męskim rozmiarze.
[ Dodano: 2014-08-22, 13:05 ]
A swoją drogą, jakby tak zrobić wintydżowo zbeżowiałą (w rozumieniu, że ongiś biała) tarczę z czarnymi indeksami w stylu retro, nawiązując do morskich zegarów, manometrów itp. Wydaje mi się, że konweniowałoby to do brązowej koperty i kolorem i charakterem. Może np. "odwrócona" (czekoladowe indeksy) Kalifornia.
_________________ Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2014-08-22, 12:13, w całości zmieniany 2 razy
Tego z Fejsbunia?
Maxiowa robota to wiadomo że fajny
Nie ma na razie, bo to i tak projekt który zaczniemy w 2015.
Ale bazuje na modularnej "kostce". Indeksy są już obcykane - takie same technicznie zastosowaliśmy w Otago. Wskazówki też już mamy opracowane, w pierwszej wersji Tryciaka takie były wsadzone, tylko że z rurkami zamiast lumy. Koperta do nas właśnie jedzie, w wersji bez chrono wprawdzie, ale to mała zmiana ... Krok po kroczku.
Na naszej firmowej gumie, leży jak przyklejony do łapy - to jest model z lekko zmodyfikowanym profilem od spodu, i raczej taki pójdzie do seryjnej produkcji.
Jeszcze Sylwek musi to obejrzeć, ale jak dla mnie - mosiądz wygrywa zdecydowanie z brązem pod kątem estetyki. Myślę, że pójdziemy właśnie w tę stronę.
#222 Wysłany: 2014-09-08, 13:42
ALAMO napisał/a:
mosiądz wygrywa zdecydowanie z brązem pod kątem estetyki. Myślę, że pójdziemy właśnie w tę stronę.