Witam, jak moja nazwa wskazuje lubię diverki, ostatnio popełniłem Revue Thomen 17030.2137 300m , który powinien mieć mechanizm ETA 2824-2, a że regulowałem
to zobaczyłem w środku mechanizm na bazie w/w piękny jak w Breitlingu (szlify diamentowe)z napisem Revue Thomen i o 26 kamieniach zamiast 25 jak w/w. Pytanie do kolegów czy to lepiej czy gorzej, nie mogę znależć takiego -a oznaczenie TD24- czyżby Grovano wkładała coś lepszego do swojej niezbyt ulubionej marki?
Kurcze, jak kolega coś wie to proszę o zapodanie, będę reklamował u sprzedawcy (na zewnątrz wszystko jak w RT, bransoleta , cyferblat, itd) , chciałoby się chińczykom podrabiać takie średnio budżetowe?
a ten środek za ładny jak na chińczyka, wkleiłbym fotę ale nie umiem na razie
Kurcze, jak kolega coś wie to proszę o zapodanie, będę reklamował u sprzedawcy (na zewnątrz wszystko jak w RT, bransoleta , cyferblat, itd) , chciałoby się chińczykom podrabiać takie średnio budżetowe?
a ten środek za ładny jak na chińczyka, wkleiłbym fotę ale nie umiem na razie
A te środki, też ci są za ładne ?
Witam po drugiej stronie lustra
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2014-08-21, 17:45, w całości zmieniany 2 razy
Czyli, że RT robią w kraju środka? a co z mechanizmem ETA 2824-2 też go tam robią czy tez podrabiają- bo mój wypisz wymaluj ten ci- z mikroregulacją z ety i chodzi po regulacji co do sekundy tyle że ma 26 zamiast 25 kamyków- chyba że to jak w Omedze bonda dołożyli kamyczka(kraju środka nie chciałem obrazić- sam mam od paru dni Stuhrling Oryginal z tourbillonem i środek tez ma piękny- jak się nauczę wklejać fotki to wyślę),
Dostałem mętliku w głowie i chyba jutro zadzwonię do Grovany, chyba że szanowni koledzy mnie oświecą , pozdrawiam
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#11 Wysłany: 2014-08-21, 18:08
diverofobia, - mi się wydaję, że z powodu braku 2824-2 zegarki spoza swatcha coraz częściej wkładają alternatywy swiss made - czyli sellity SW-200 (jak np oris, czy ch. ward).
Czyli, że RT robią w kraju środka? a co z mechanizmem ETA 2824-2 też go tam robią czy tez podrabiają- bo mój wypisz wymaluj ten ci- z mikroregulacją z ety i chodzi po regulacji co do sekundy tyle że ma 26 zamiast 25 kamyków- chyba że to jak w Omedze bonda dołożyli kamyczka(kraju środka nie chciałem obrazić- sam mam od paru dni Stuhrling Oryginal z tourbillonem i środek tez ma piękny- jak się nauczę wklejać fotki to wyślę),
Dostałem mętliku w głowie i chyba jutro zadzwonię do Grovany, chyba że szanowni koledzy mnie oświecą , pozdrawiam
O tak, Grovana cię oświeci tak że będzies zmógł w nocy książkę czytać, po ciemku
Omega Bonda - dobry kierunek, tak, szlachetność, ekskluzywność, wyjątkowość komplikacji ... Idź tą drogą ...
Albo najpierw poszukaj na forum wątku o FC303 Frederique Constante
Twój Stuhrling, pejzaż inny niż chińska strefa przemysłowa w Gangzou zobaczył dopiero, jak otworzono karton na kontroli celnej.
Tak samo jak RT.
Słoniu napisał/a:
wkładają alternatywy swiss made - czyli sellity SW-200
Która jest także chińska. Przepraszam.
Ostatnio zmieniony przez ALAMO 2014-08-21, 18:18, w całości zmieniany 1 raz
diver [Usunięty]
#13 Wysłany: 2014-08-21, 18:32
Ja zacząłem od wyjątkowości kompilacji O-B w 2000 roku(a przepraszam wcześniej Glashutte i Helvetia) ,a teraz zbieram co mi się podoba i po kontroli bulę, ale na Hublota mnie nie stać
jeszcze raz pozdrawiam- to co nie dzwonić?!