#1 Wysłany: 2014-08-13, 18:53 klasyczny militarniak edc
Witajcie!
Na forum jestem już kilka dni, ciężkich dni. Dużo czytania, wertowania i nauki. Kilka recek czytałem tutaj i u "konkurencji", jednak zdecydowałem się spytać, bo sam nie dotrę do odpowiednich zakątków.
Poszukuję czegoś innego niż edecowane divery. Chodzi mi o coś w stylu timexa military field, jednak wolę mechanika/automat. Ja wiem, że panuje moda na wielkie zegarki, ja zadowolę sie nawet 38mm. Stąd pytanie, jakiego zegarka szukać do 500-600 zł, czy może lepiej doinwestować do hamiltona khaki field (a jesli tak, to gdzie go dobrze nabyc - moze byc i za granica).
Z góry dziekuję za odpowiedź, mam nadzieję, że trafiłem z działem.
Pozdr
007
Świetny jest! Dziękuję. Wezmę go pod uwagę. Znalazłem jeszcze na bazarku AVI-9 flyboy, co prawda lotnik i duży ale łączy w sobie trochę tematykę "military watcha", warto się nim interesować? W necie niektórzy narzekają inni się zachwycają (jak ze wszystkim).
Co do Victorinoxa to szykuje sie na ich "dżi" czyli "inox". Automat citka świetny. Niestety kwarce mnie irytuja skaczaca sekunda. Znaczy wole mechanicznie plywajaca i to delikatne cykanie martwi tylko wr w hamiltonie czy mewce. Musze pomierzyc seiko podane wyzej. Mam monsterka i uwielbiam ta marke. Moze z nia wyjde. Ale dziekuje za inne propozycje, moze cos przemowi do mnie podczas przemyslen i wezme np. Bulve zapominajac o tym kwarcu. Pewnie jak zwykle wyjdzie dolozenie do zaplanowanego budzetu ponad 50% ale przywyklem
Dzieki Chlopaki, jakbyscie wpadli na cos jeszcze dajcie znac. Kupno zegarka wymaga czasu