Pies czy kot?: kot
#1175 Wysłany: 2014-07-27, 23:27
Witajcie!
Trafiłem na Waszą firmę (i to forum), bo akurat szukam dla siebie maryny. Stowa ciut za droga, Steinhart za mały albo za duży i bez daty, pan Kemmner nie wrzuca ostatnio nic ciekawego i tu pojawił się Gerlach. Na początku byłem nastawiony sceptycznie (chińszczyzna w polskim zegarku? jak to? ), ale przebrnąłem przez ten wątek (calutki!) i chyba kupiliście mnie sposobem realizacji projektu. Dodatkowo muszę przyznać, że Batory podoba mi się najbardziej, a zastrzeżenia mam do może 2-3 detali. Żałuję jedynie, że w planach miałem kupno jednego zegarka, a teraz przynajmniej trzy Gerlachy bardzo mi się widzą.
Przy okazji mam dwa pytania nie związane bezpośrednio z Batorym:
1. Nie bijcie, może się nie znam, ale muszę spytać, bo mnie to gryzie - dlaczego Dywizjon 303 wygląda jak stuprocentowy marine? m/s Batory pasuje idealnie, ale Dywizjon 303? Dlaczego nie pilot inspirowany np. przyrządami Hawkera Hurricane?
2. To dzieło Piotra od PiStrap czy ktoś jeszcze szyje takie paski?
#1176 Wysłany: 2014-07-27, 23:56
Iras napisał/a:
dlaczego Dywizjon 303 wygląda jak stuprocentowy marine? m/s Batory pasuje idealnie, ale Dywizjon 303?
Dywizjon 303 wygląda jak 100% zegarek noszony przez pilotów RAF i PAF w czasie drugiej wojny światowej, wg specyfikacji 6B/159.
Zegarki takie robiło wiele firm, voile:
Nie każdy zegarek lotniczy to Flieger .
I wygląda tak, bo tak tego chcieliśmy, tzn. grupa ludzi udzielająca się w projekcie zegarka na forum KMZiZ, Gerlachy zgodzili się ów projekt wykonać.
_________________ Antisocial and faceless...
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-07-27, 23:59, w całości zmieniany 2 razy
był plan limitki Batorego ale gerlachy na razie ogarniają inne tematy i ten zakolejkowany czeka na swój czas
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Będzie mówione.....kto jest następnym po Słoniu "nosicielem" Batorego...poproszę na PW adres do wysyłki, sprawa jest pilna ponieważgdyż wybieram się na Seszele
Batory dotarł do mnie co dziwne cały i zdrowy, wałek mu nie wylata testowałem wyciągnięcie i wciśnięcie koronki kilkadziesiąt razy i wszystko wygląda na to że to był jednorazowy wybryk
Batory dotarł do mnie co dziwne cały i zdrowy, wałek mu nie wylata testowałem wyciągnięcie i wciśnięcie koronki kilkadziesiąt razy i wszystko wygląda na to że to był jednorazowy wybryk
Słoniu to jednak silna bestia
Svedos, odpisałem.
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
Koledze który kupił Batorego żeby się nie martwił i że zegarek jutro wysyłam..i że jest sezon urlopowy....a i niech serdecznie pozdrowi w moim imieniu prezesa Dariusza za podgrzewanie atmosfery
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2014-07-30, 22:30, w całości zmieniany 1 raz