#1 Wysłany: 2014-07-16, 22:50 Zapięcie do paska bez dziurek ?
Panie i Panowie!
Spotkałem się z taką zagadką: czy istnieje zapięcie do paska zegarka, ze skóry, który nie posiada dziurek?
Oczywiście, myślę że istnieje. Czy ktoś podpowie? Mam na myśli zapięcie w rodzaju "motylek". Chodzi o rodzaj zacisku lub czegoś podobnie działającego, a nie paska o dobranej długości.
Mam pasek bez dziurek, oczywiście mogę zrobić. Kształt jest "normalny". Zainspirowało mnie to do poszukiwania jakiegoś zapięcia niewymagającego dziurki. Kojarzę, że widziałem gdzieś na zdjęciu zapięcie "motylkowe" które miało coś w rodzaju zacisku, zamiast mocowania z bolcem... Jednak nie jestem tego pewien. Z drugiej strony może zrobię po porostu jedną dziurkę we właściwym miejscu...
Zrobię dziurkę. Szczególnie, że "odkryłem" obecność wszytej szlufki, na co wcześniej nie zwróciłem uwagi.
[ Dodano: 2014-07-19, 23:35 ]
Dzięki za pomoc i wyprowadzenie z błędu. Sprawa zakończyła się tak:
[ Dodano: 2014-07-19, 23:45 ]
Dopiszę jeszcze: istnieją zapinki bezdziurkowe typu: Breitling, Cartier, Tag Heuer, Omega i zapewne wiele innych (dostępne bez logo). Zdecydowana większość polega na tym, że dłuższa część paska chowa się pod krótszą. W takim przypadku wszyta szlufka jest przeszkodą.
_________________ John Smith
Ostatnio zmieniony przez JohnSmith 2014-07-20, 22:06, w całości zmieniany 2 razy
JohnSmith, jak dla mnie wyglada to tak, jak powinno
Co to w ogóle za pasek i skąd- pewnie krokodyl, handmade
Podobno aligator, dostałem go w prezencie dość dawno temu, ale nie miałem do czego założyć ze względu na szerokość: 20/18. Niedawno wszedłem w posiadanie Beijing Shi Zun, pasuje jak ulał