Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#1 Wysłany: 2010-07-09, 13:44 Nowy pomysł na przechowywanie rusków
Jako, że liczba zegarków które mam zaczyna kręcić się w okolicach 200 to trzeba było wymyśleć jakiś nowy sposób ich przechowywania bo elegancie, przeszklone witrynki są bardzo fajne ale zajmują od cholery miejsca.
Wymyśliłem więc coś innego.
Rano przyszła pierwsza dostawa, popołudniu a najpóźniej w poniedziałek kolejna. Wszystko razem będzie wyglądało całkiem fajnie a przynajmniej mam taką nadzieję.
Oczywiście poszczególne etapy okraszę fotkami. Na razie pierwsza fotka z pierwszej dostawy, która listonosz rano do firmy przytargał. Jak łatwo się domyśleć zegarki będą przechowywane bez pasków. Zastanawiam się tylko co ja zrobię z tymi wszystkimi paskami. Ze 150 szt tego będzie Pewnikiem w końcu na giełde trafi...:
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 3992 Skąd: inąd
#4 Wysłany: 2010-07-09, 14:47
wahin napisał/a:
A po co Ci zegarki bez pasków
Nie wyznaję zasady: inny zegarek na każdy dzień roku. Poza tym do 365/6 trochę zegarków mi brakuje Zbieram je po to, by mieć a na takich numizmatycznych paletach prezentują sie wyśmienicie
Do noszenia mam kilkanaście zegarków i tyle w zupełności wystarczy A jakby co to do każdego mogę w ciągu kilku sekund bez zdejmowania teleskopów założyć nato czy skórzany pasek "z epoki" z podkładką (lub bez podkładki)
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2010-07-09, 14:49, w całości zmieniany 6 razy
uki999 [Usunięty]
#5 Wysłany: 2010-07-09, 14:57
Pomysł masz dobry tylko musisz znaleźć sposób przechowywania paskow, żeby ich nie pogubic.
Następna sprawa to czas założenia zegarka- zdecydowanie się wydluzy.
#6 Wysłany: 2010-07-09, 15:05
Czas nie ulegnie zmianie, bo te kilkanaście zegarków do noszenia będzie na paskach. Bez paseczków w paletach będzie pozostała część kolekcji, której i tak nigdy nie noszę.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 3828 Skąd: Myszków - miasto, które wykończył kapitalizm
#13 Wysłany: 2010-07-09, 22:36
Tomirek, ja też nie noszę zegarków z kolekcji, ale wszystkie mają paski. Nakręcam je regularnie co jakiś czas a zegarek z paskiem lepiej i pewniej trzyma się w ręce.
_________________ СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
Ostatnio zmieniony przez Smok 2010-07-09, 22:38, w całości zmieniany 4 razy
#14 Wysłany: 2010-07-11, 20:00
wahin napisał/a:
svedos napisał/a:
Gumki......recepturki.......legenda.....normalnie sodomia i gomoria
Tak to jest, kiedy zamiast nosić zegarki robi się muzeum
No przy takiej ilości trudno je nosić (jednocześnie można wzorem Maradony dwa ) a reszta w tym czasie na poduszeczkach czy ekspozytorach ląduje i robi się muzeum
Dlatego chcę wszystko zamknąć w gustownej kasetce na paletach numizmatycznych.
Będą zajmować 1/5 dotychczasowego miejsca i przy okazji zlikwiduję muzeum
Ostatnio zmieniony przez Tomir 2010-07-11, 20:01, w całości zmieniany 1 raz
Wozu [Usunięty]
#15 Wysłany: 2010-07-12, 11:15
Nie wiem czy takie tacki ze styropianu nie byłby lepsze, chyba ALAMO w takich przechowuje swoje zegarki (ale pewności nie mam).
I tam też sporo zegarków można przechować na dodatek z paskami.