Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#1 Wysłany: 2010-07-07, 16:35 AVIATOR z Izraela
Czy ktoś zetknął się z tymi zegarkami? To nowa/stara marka Aviator rodem chyba z Izraela, choć wysoce prawdopodobne jest jej chińskie pochodzenie. Z prawdziwym Aviatorem Poljota nie ma ta marka, oczywiście, żadnego związku. Wszystkie są kwarcowe, średnia cena to $139. Ma je TEN sprzedawca. Czy znak i nazwa "Aviator" nie jest przypadkiem prawnie chroniony?
Na WUS już ktoś pytał o te aviatory - zostały wyprodukowane na jakieś zamówienie i początkowo były dostępne tylko w sklepach bezcłowych na lotniskach. Logo jest logiem Aviatora i było użyte za zgodą Volmaxa.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#4 Wysłany: 2010-07-07, 18:32
Czyli to legalna produkcja ... Tylko dlaczego Volmax zaakceptował te wzory? Przecież one są okropne. Jak nie wszystkie, to zdecydowana większość. Szkoda, że nie ma zdjęć dekli - ciekawe, co jest napisane na odwrocie?
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-07-07, 18:34, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#5 Wysłany: 2010-07-07, 18:54
To chińczyki wystarczy spojrzeć na ten model z LED , jest to OEM który bywa oznakowany różnymi nazwami . Widywałem te Aviatory na allegro.
#6 Wysłany: 2010-07-07, 19:11
Dokładnie Rudolfie - też je widziałem na allegro.
Dlaczego Volmax zaakceptował te wzory? Czytałem o troszkę innej historii: jeden z zawiadujących Volmaxem i właściciel tej firmy z Izraela to dobrzy koledzy...
Też mi się wydaje że to nie ma związku z podkopywaniem marki.
Wariaty takie jak my - kupią sobie i tak klasyczne, przyzwoite Aviatory. A to jest pod klienta masowego - na lotnisku "speszjal ofer speszjal prajs vat fri" ...