Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#1 Wysłany: 2014-07-03, 20:29 bezel w Casio Gshock rozpadł się
słuchajcie i poradźcie coś bo przyznam że dawno nie byłem w takiej kropce, ale od początku :
nabyłem na allegro używane G- powodem kupna było to, że jest to limitowana wersja z wielorybem na wyświetlaczu - ochrona mórz, oceanów i waleni, sami rozumiecie takie tam mam dwa inne to pomyślałem że trzeci też się będzie dobrze chował.
Paka przyszła pancernie zapakowana. Po odpakowaniu myślę umyje tego G bo to nigdy nie wiadomo ciepła woda plus płyn Ludwik i zaczynam myć w rękach delikatnie bez żadnego szarpania i bezel zaczął rozpadać mi się w rękach, kruszył się i odchodził od korpusu jak skórka z pomarańczy pod spodem ukazał się jakiś brudny brązowy syf. Gshocka domyłem do końca. Korpus wygląda ok, paski też są używane ale wszystko z nimi ok, tylko ten bezel a w zasadzie jego brak. Obejrzałem dokładnie G i to nie jest fejk - były takie modele - na razie nie rozkręcałem żeby w 100% potwierdzić jaki moduł siedzi w środku.
tu pojawiają się moje pytania :
1. czy spotkaliście się już wcześniej z czymś takim - ktoś coś słyszał, czytał itp.?
2. macie koncept co może być przyczyną?
3. retoryczne pytanie w sumie czy dymić coś ze sprzedawcą? wychodzi mi że chyba nie bo dopiero w rękach bezel mi się rozleciał
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-07-03, 20:30, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#2 Wysłany: 2014-07-03, 20:37
Ciniol, po pierwsze primo - nie da się dokupić samej obudowy? Też limitowana?
Po drugie primo, mógłbyś wkleić jakieś fotki, ale wicie, rozumicie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#3 Wysłany: 2014-07-03, 20:42
dokupię sobie bezel - to nie problem
i mi tu nie facepalmuj co do fotek to co mam wkleić 20-30 kawałków plastiku na które rozpadł się bezel?
bardziej chodzi mi o to czy ktoś surfując w necie spotkał się z takim przypadkiem
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-07-03, 20:43, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#7 Wysłany: 2014-07-03, 21:23
Apa13 napisał/a:
Wklej te 20-30 kawałków, ale na jedenej fotce.
On nie umie robić zdjęć Idiotenkamera go przeraża
#8 Wysłany: 2014-07-03, 21:24
Apa13 napisał/a:
Wklej te 20-30 kawałków, ale na jedenej fotce.
a ja cie broniłem przed napastliwością nicka total żal
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
Ale na tej focie jest bezel rozpadnięty na 17 kawałków, licząc z tymi okruszkami .. Szukaj tematu, gdzie będzie bezel rozpadnięty na 20-30 kawałków
#11 Wysłany: 2014-07-03, 21:38
oooo Mod liczyć umie, szkoda tylko że tak łatwo nie idzie z pisaniem nie budzących wątpliwości regulaminów
jednak Cię zamknę, kiedyś zobaczysz, zobaczysz
a tak poważnie Panowie to niezłego zonka zaliczyłem jak to się stało, teraz para już mi zeszła ale cała radocha z wyświetlacza z wielorybkiem poszła się ......
Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2014-07-03, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy