50% zysku w 10 lat wg projekcji firmy na nowym katalogowym Roleksie lub Breitlingu...
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
Spam [Usunięty]
#251 Wysłany: 2014-09-21, 10:14
...nie ma się tu co dziwić... dziś marka jest traktowana jak współczesna religia... mówi się, że musisz mieć coraz to nowsze to i tamto... bo inaczej cie nie mam... a jeszcze jak za 10 lat będziesz miał +50% no to
...to wszystko jest sztucznie pompowane
Myślę Spam że nie wyczułeś ironii
50% skumulowanego zysku w 10 lat, to jest żal.pl a nie "inwestycja".
Nie wiem kogo oni chcą przekonać i do czego takimi bzdurami, bo jeśli to co mówią jest prawdą - najlepiej na całym tym interesie wychodzą "doradcy". Zresztą, jak z zasady
W zasadzie na przedmiotach kolekcjonerskich niewiele jest nisz, które są mocno wzrostowe (niektóre monety, dzieła sztuki).
Pomijając aspekt, czy 50% w 10 lat, to dużo, czy mało (jak ktoś ma czas, to niech sobie policzy, ile to daje realnie po odjęciu inflacji - pośrednik ciśnie ordynarny kit.
Musiałbym pogrzebać w sieci, ale gdzieś czytałem artykuł o skuteczności tzw. inwestycji alternatywnych (fundusze inwestycyjne zamknięte, lokaty strukturyzowane). Ponad 2/3 nie osiągnęło obiecywanej stopy zwrotu. Takim ciekawym przypadkiem jest np. wino.
Ludzie oczywiście lubią być mamieni obietnicami i wielu się wydaje, że są cwańsi od reszty rynku (co przy założeniu, że mamy do czynienia z coraz bardziej efektywnymi rynkami, jest marzeniem ściętej głowy). Tym sposobem, jak pisze Alamo - wygrywa pośrednik, bo jego prowizja (znowu wystarczy spojrzeć do internetu i przyjrzeć się kilku takim przypadkom) jest stała, płacona z góry i nie zależy od wyniku inwestycji.
Warto też w tym względzie trzymać się starej sprawdzonej zasady - jeśli pośrednik zaczyna naganiać w mediach, to inwestycja nie będzie lukratywna wcale, albo właśnie przestała być
_________________ ...all we do is eliminate our future with the things we do today.
... a już dobór tych "wspaniałych lukratywnych okazji" sam z siebie wywołuje banana na twarzy...
Katalogowy Breitling i Omega
Rozumiem, ze to górny próg możliwości finansowych celowanego jelenia
Wystarczy spojrzeć na ceny używanych zegarków tych marek, żeby w 30 sekund skumać że to się nie dodaje.
No, ale wystarczy maskirowka treści: tak, rynek tak wyglądać, ale moja być ekspert fachowiec górna półka, twoja się nie bać, zarobić, być zadowolna. Do tego jeszcze rzucić tekstem, że w ramach rynku są perełki inwestycyjne, których istnienia tylko ekspert jest świadom i już rybka krąży wokół przynęty. Co prawda coś tam dziwnie błyszczy, ale robak tak smacznie wygląda...