Pies czy kot?: kot Pomógł: 18 razy Dołączył: 31 Lip 2012 Posty: 2694 Skąd: Jablonna
#17 Wysłany: 2014-04-27, 10:17
Maro66, ti nie jest uderzenie ani przytarcie to jest wżera w metalu. Niestety dupa ze mnie a nie fotograf, choc moze zaraz zdejme kajdan i postaram sie cos lepszego zrobic.
Lewa, prawa nieważne, ale mówię: Sprawdzam.
pr00 na jakiej podstawie formułujesz takie wnioski? Ile obserwacji poczyniłeś? Jak one się mają do produkcji firmy? Jaki odsetek stanowią, może jaki promil?
U nas na forum w przeciągu kilku dni to już drugi przypadek, w Mini Monsterze ktoś ostatnio pokazywał że nie idealnie spasowane są indeksy na tarczy z tymi na wkładzie bezela.
Widziałem też jakieś wpis na nie polskich forach. A wnioski formułuje przez to że każdy po zakupie Seiko tylko wzdychał i marzył żeby szwajcary były tak zrobione w takim przedziale cenowym a teraz coraz więcej wpisów ludzi "średnio zadowolonych". Oczywiście może to przypadki a ja się po prostu czepiam.
Nie wnikam czemu czemu mi się dostało ale chyba na forum każdy ma prawo do własnego zdania.
żeby szwajcary były tak zrobione w takim przedziale cenowym
Nie ma szwajcarów w takim przedziale cenowym.
pr00 napisał/a:
a teraz coraz więcej wpisów ludzi "średnio zadowolonych".
To straszne. Biorąc pod uwagę wielkość produkcji seiko, ilość egzemplarzy na forach (nawet u nas), ilość tych 'średnio zadowolonych' to to i tak są jakieś promile. Formułowanie takich wniosków na tej podstawie to jednak najgorzej świadczy o formułującym nie o Seiko i ich QC.
pr00 napisał/a:
coraz bardziej ludzie na seika narzekają, albo robią dobre podróbki w chinach albo ich QC leży i kwiczy.
Oczywiście, że są setki, jak nie tysiące "Szwajcarów"
EDIT: Dodam, że to nie promil niestety w przypadku "Japończyków".
Pierwszego Monstera miałem w 2006 roku. Te z nowego wypustu, to przy moim pierwszym totalne gów.o. Bezel nie spasowuje się wytłoczeniami z resztą koperty. Szkotkowanie politowania godne. Niestety to już nie to. Jak oglądałem kiedyś zdjęcia swojego pierwszego Monstera, myślałem, ze to kwestia zdjęć, ale Kumpel miał stary wypust. Jak go oglądnąłem... Niestety nie zdawało mi się. Nowa produkcja jest znacznie gorsza od tej sprzed 6-8 lat.
_________________ Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2014-04-27, 15:07, w całości zmieniany 1 raz