Spamosie miły ... uznałem samokrytycznie, że nie okazałem dotychczas wystarczającego entuzjazmu dla Twojego projektu
Pooglądałem sobie wszystko jeszcze raz ... trochę spokojniej ... przetrawiłem połączenie nowoczesnej stali ze stuletnią porcelanką ... no i te rzymskie indeksy.
Spektakularna elegancja ... z każdej strony.
Jedno mnie tylko ciekawi, jak sobie dasz radę z tym rozmiarem.
Spam [Usunięty]
#21 Wysłany: 2014-03-06, 23:21
Woj_Woj napisał/a:
Jedno mnie tylko ciekawi, jak sobie dasz radę z tym rozmiarem.
...chyba dam radę... ostatecznie mogę jeszcze przytyć i zegarek będzie jak ulał
...a do całości brakuje mi jeszcze koronki i wałka do niej... a wymarzyłem sobie dużą... koperta ma grubość 13mm a ta koronka którą mam... 8mm w chromie wygląda przy niej śmiesznie... docelowo ma być 10mm w stali...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 12 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 14654 Skąd: Warszawa
#23 Wysłany: 2014-03-07, 12:05
a jak będzie rozwiązana sprawa koronki i nakręcania jej?
_________________ Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
Spam [Usunięty]
#24 Wysłany: 2014-03-07, 21:04
Santino napisał/a:
Spam napisał/a:
brakuje mi jeszcze koronki
Już, już...
Jacobi napisał/a:
a jak będzie rozwiązana sprawa koronki i nakręcania jej?
...najzasadniej byłoby przeszczepić do koperty tubus wraz z rękawem tak jak jest to w oryginale... ale mało miejsca jest w kopercie... zaledwie 2,5mm... poza tym narzędzia... trzeba je mieć żeby efekt końcowy nie wyglądał jak lemiesz świeżo wyklepany przez kowala...
...werk starannie dobrałem... spośród elginowskich, south benda, seth thomasa, burlingtona i illinoisa... z tych co mi się podobały... to walthamowski bartlett ma dźwignie tak ułożone, że można fajnie kombinować...
...a w zarysie koncepcyjnym... wałek zostanie na stałe zamontowany w kopercie... nie będzie tubusu... w werku w płycie bębna sprężyny miedzy śrubą mocującą a otworem na nóżkę tarczy mam w planie zrobić otwór/kanał... tam zapakuję kawałek drutu a w kopercie na godzinie 4-5 będzie przycisk do ustawiania godziny... ło taki:
...na zdjęciu słabiutko to widać ale jest gołym okiem widoczna sprężyna dźwigni/wodzika pod kołem zmianowym...