Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#18 Wysłany: 2014-04-04, 14:38
kaido2 napisał/a:
Kris napisał/a:
Średnica 1,9 mm. Mechanizm z Penzy 2002 na 16 kamieniach. Rzadki i ciekawy zegarek.
Nie zupełnie. Mechanizm ma 20 mm zaś koperta bez koronki 22.
Kontynuując zabawę, to kto pierwszy jest chętny zgarnąć taki zegarek?
Może 20 mm, Suwmiarkę mam trochę niedokładną. Fakt faktem że to najmniejszy radziecki zegarek z małą sekundą.
Zastanawiam się jeszcze nad jednym. Do jakich zegarków pakowano jeszcze te mechanizmy?
Wiem tylko o Komecie. Czyżby wyprodukowali jeden mechanizm dla jednego typu modelu?
Pomógł: 63 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 2951 Skąd: Z trasy
#21 Wysłany: 2014-04-04, 22:22
Kris napisał/a:
kaido2 napisał/a:
Kris napisał/a:
Średnica 1,9 mm. Mechanizm z Penzy 2002 na 16 kamieniach. Rzadki i ciekawy zegarek.
Nie zupełnie. Mechanizm ma 20 mm zaś koperta bez koronki 22.
Kontynuując zabawę, to kto pierwszy jest chętny zgarnąć taki zegarek?
Może 20 mm, Suwmiarkę mam trochę niedokładną. Fakt faktem że to najmniejszy radziecki zegarek z małą sekundą.
Zastanawiam się jeszcze nad jednym. Do jakich zegarków pakowano jeszcze te mechanizmy?
Wiem tylko o Komecie. Czyżby wyprodukowali jeden mechanizm dla jednego typu modelu?
Nawet jezeli suwmiarka nawala tow kodzie podany masz wymiar czyli 20mm. Najmniejszy radziecki, jednak i tak duży. Mam szwajcary z subsekundami pierścionkowe dużo mniejsze. Wydaje mnie się że ten mechanizm ładowano tylko do tych zegarków, za to mała damska Slavka wygląda na rozwiniecie tego mechanizmu o centralną sekundę, a tego już można spotkać w wielu innych zegarkach.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 54 Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 3281 Skąd: Bielsko-Biała
#22 Wysłany: 2014-04-21, 17:02
Sebastian napisał/a:
kaido2, A co? chcesz sprezentować?
Ja, ja chcem
Może byś się pochwalił nową Kometą.
_________________ Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.