Niestety okradziono mi mieszkanie, zginęły dwa laptopy( dell 17 z białymi kwiatami na czarnym tle na obudowie, drugi mój to asus bez znaków szczególnych) biżuteria i zegarki. Nie mam żadnej dokumentacji na dziś ale napiszę co zginęło bo część jest charakterystyczna i może ktoś coś gdzieś zobaczy
Seiko Sarb017 z czerwca zeszłego roku ale całego numeru nie pamiętam, Karol może masz zdjęcie
Seiko SKX173
Seiko SKX779
Amfibia Hollywood na hirschu carbonie
Amfibia 2409 osmiokątna razy dwa
Seiko 7s26-0050
Seiko 7s26-0040 ze stalowym bezelem
J.Springs beb027 na pasku Festiny
Hmt pilot
Hmt kohinoor
Tissot t.16 na 782
Tissot na 27 może Marcin ma Zdjęcie
Ostatnio zmieniony przez flight 2014-03-23, 20:28, w całości zmieniany 2 razy
Pies czy kot?: kot Pomógł: 19 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Lis 2012 Posty: 6680 Skąd: North
#2 Wysłany: 2014-03-23, 21:07
Przykra sprawa
Patrząc przez pryzmat łatwego łupu, publikując foty naszych kolekcji sami otwieramy drzwi złodziejom. Już nie raz był poruszany temat ukrycia niektórych wątków tylko dla zalogowanych. Choć tak można utrudnić pieprzonym złodziejom ich fach
No ja też daję spokój z obecnością na forach, nawet szkła nowe do amfibii ktoś wziął może nie patrzył ale zmieniacz pasków zostawił a leżące obok szkło już nie, ale i tak najgorsze że przepadły pamiątki po rodzicach ...
Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Lis 2013 Posty: 1924 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 2014-03-23, 21:15
Toyota napisał/a:
(...) publikując foty naszych kolekcji sami otwieramy drzwi złodziejom(...)
rejestracja na Forum by zobaczyć zdjęcia to nie problem. Zauważ, na kizi nawet się rejestrować nie trzeba (wystarczy zalogować się facebokiem). Nawet ukrycie wątku przed osobami mającymi za mało postów będzie nieskuteczne.
Pomoże wycinane geolokalizacji z fot przed wrzuceniem, albo strzelanie fot z aparatów, nie telefonów. Lub strzelanie zdjęć poza domem, jeśli już ktoś nie może aparatem. Każdy przypadek kradzieży jest inny, dlatego fajnie też znać dobrze sąsiadów. Więcej oczu patrzy
flight, oby złodziejowi ręce uschły
_________________ Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
Patrząc przez pryzmat łatwego łupu, publikując foty naszych kolekcji sami otwieramy drzwi złodziejom. Już nie raz był poruszany temat ukrycia niektórych wątków tylko dla zalogowanych. Choć tak można utrudnić pieprzonym złodziejom ich fach