#65 Wysłany: 2014-02-18, 09:36
Grizzly wielkie dzięki za linka ,ale nie podejdzie bo musi być koniecznie na bransolecie.Potem, ewentualnie, coś się skórzanego dosztukuje, może nawet w tym stylu.
Znalazłem zresztą w innym sklepie , bo w tym wypadku Wujek Amazek chyba mnie nie lubi
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#66 Wysłany: 2014-03-18, 21:26 Zakupy na Amazon.com
Szanowni kumotrzy,
Mam pewien problem dotyczący zakupów na amazon.com.
Dla jasności, robię zakupy po raz pierwszy, proszę więc o wyrozumiałość i cierpliwość do mojej osoby.
Przebrnąłem wszelkie procedury związane z rejestracją i dodaniem karty. Na tym etapie nie było żadnej zawiech
Problem powstał, gdy próbowałem poszczególne artykuły zakupić, czy też sprawdzić ich wartość w koszyku.
Przy próbie podliczenia (Estimate your shipping and tax), oraz ewentualne próbie zakupów, pojawia się takowy komunikat :
"Some of the items in your order cannot be shipped to the selected address. Please select a new address to see your estimated order total."
Zupełnie nie rozumiem o co biega. Są artykuły, które bez problemu mogę dodać do koszyka i nabyć, ale są również takie, których dodanie powoduje wyżej wymieniony komunikat.
Co najdziwniejsze, podobne ograniczenia pokazują się, gdy próbuję dokonać zakupów na podstronie z artykułami przeznaczonymi do międzynarodowej sprzedaży globalnej.
Czy ktoś ma jakiś pomysł, co jest przyczyną tego stanu rzeczy ?
Czerwony kolor zarezerwowany jest do moderacji
wahin
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Ostatnio zmieniony przez wahin 2014-03-18, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#68 Wysłany: 2014-03-18, 21:41
Szczerze, to nie pytałem. Doczytałem na chwilę obecną restrykcje dotyczące zakupów i wysyłki :
"About Shipping Restrictions
Warranty issues and manufacturer restrictions prevent us from shipping certain products to all geographical locations.
You'll be notified while placing your order if we're unable to ship specific items to the address you've selected. Please also check the product detail pages for any item-specific shipping restrictions.
Buyers outside the U.S. cannot purchase the following types of items from sellers: video games, toy and baby items, electronics, cameras and photo items, tools and hardware, kitchenware and housewares,
sporting goods and outdoor equipment, software, and computers."
Wygląda na to, że nic nie można w tym przypadku zakupić. Obwarowania dotyczą praktycznie wszystkiego
Czy ktoś wie, jak to funkcjonuje w praktyce ?
P.S.
Woytec, do sprzedawcy nie pisałem. Myślę, że raczej nie sprzeda poza kanałem sprzedaży oficjalnej. Poza tym, w razie wtopy, byłbym bez szans na odzyskanie pieniędzy ..
Ostatnio zmieniony przez Elix 2014-03-18, 21:44, w całości zmieniany 2 razy
#70 Wysłany: 2014-03-18, 21:48
Sprawdzałem na brytyjskim. Mogę bez problemu. Z tym, że nie kalkuluje się. Różnica w cenie dolara a funta, jest zdecydowanie za duża. Doliczając cło i podatek, i tak wychodzi taniej z USA ...
Na niemieckim, niestety nie wszystko jest dostępne z tego co mnie interesuje. Francuski odpuściłem. Bariera językowa
#72 Wysłany: 2014-03-19, 01:08
W tym rzecz Fazi, że rzadko kiedy jest umieszczana jakakolwiek informacja o możliwości wysyłki w dowolnym kierunku. Z całą pewnością, gdzieś jest klucz do tego, ale jeszcze nie rozkminiłem ...
Adnotacji o której wspominasz, nie widziałem na amazon do tej pory ani razu ...
ale mam 2 problemy:
- Czy jesli po dodaniu do koszyka nie dolicza mi nic na wysyłke, to na 100% jest free ship do PL? (Bo ze doliczy VAT to juz doczytałem, ale i z tym mi sie kalkuluje)
- Brak karty kredytowej...czy którys z kumotrów wspomógłby
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#75 Wysłany: 2014-04-02, 11:54
£37.99 wysylka. i zwroc uwage, ze niektore rzeczy na amazonie sa sprzedawane nie przez amazona, ale wspolpracujace firmy - wtedy raczej nie ma super saver shipping.