to jest stronka trochę niedocenianego "fana elektryfikacji" z kizi.
koleś ma fioła i GIGANTYCZNĄ wiedzę
... najlepsze jest info na dole (jako odp na pytanie), czyli cena - od 50$ do... 5000$
ps. spoko koleś - kupiłem od niego gazomierz i jak zacząłem z nim gadać to się okazało, że bardzo dużo zegarków naprawia sam, w tym elektroniki - a nauczył się z książek.
opracował też polskie kompendium zegarmistrzostwa, które zawiera teksty tak stare, że dostępne jedynie w antykwariatach, a przedawał po kosztach... (wypożyczenia, ksero, płyta itp - chyba po 50 zł), z tego co pamiętam ok 1000 stron - pasjonat!!!
edyta:
tu pogląd jak wyglądają mniej więcej te popychadła:
http://www.crazywatches.p...accuquartz4.jpg
"imponujący rozmiar", teraz się nie dziwię, że do naprawy służy m. in. mikroskop
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2010-06-11, 22:18, w całości zmieniany 3 razy
Blaz [Usunięty]
#33 Wysłany: 2010-06-13, 15:57
A to nie jest strona Entwistle100?
Kubek [Usunięty]
#34 Wysłany: 2010-06-14, 17:58
Dziń dobry - mój też tak robi i nie jechał zza oceanu
Blaz [Usunięty]
#35 Wysłany: 2010-06-14, 18:38
Pogratulować i zazdraszczać całą mocą.
Kubek [Usunięty]
#36 Wysłany: 2010-06-14, 18:41
Kupiłem go właśnie od wyżej opisanego pasjonata, którego opinie bardzo sobie cenie. I płytkę też kupiłem (kiedyś) i to jest nieprzebrany materiał.
Kubek [Usunięty]
#37 Wysłany: 2010-06-14, 19:07
a swoją drogą problem techniczny - ta bransoleta ma dość oryginalne mocowanie (jak widać). No i długości ma tyle, że mogę ją sobie na grubsze pióro zamocować a nie na nadgarstek. Chętnie bym ją zdjął i założył pasek. Pomyśłałem jednak, że przy tej szerokości (22) to te 6 mocowania może nie utrzymać zegarka. Więc może pasek z metlową tulejką w środku by się przydał. Może jakieś doświadczenia do podziału w tym zakresie?
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#45 Wysłany: 2010-10-13, 11:16
niestety jakakolwiek awaria i człowiek u nas z naprawą jest w czarnej d..pie.
jeśli to tylko bateria , to czemu sam nie wymienił ??
jakby chodziło tylko o baterie cena by była znacznie większa , działające chodzą po 200 $