#1 Wysłany: 2009-09-21, 19:20 Mein Name ist Kloss, Hans Kloss
Jeśli myśleliście, że to kadr ze "Stawki większej niż życie" no to się pomyliliście
To moja ręka
a na nadgarstku - JAEGER LE COULTRE 469 - zegarek Hansa Klossa!
Przez dłuuuugi czas był to nr 1 mojej wishlisty - prawdziwy Św. Graal.
a wszystko się zaczęło od:
i pragnienia - MIEĆ TAKI ZEGAREK!!!
Aż w końcu się ziściło - aukcja na zatoce, dreszczyk emocji w ostatnich sekundach licytacji i jest!
Żeby nie było tak różowo to przybył do mnie w opłakanym stanie
Jak się okazało tarcza i wskazówki są w stanie więcej niż dobrym z wyłączeniem masy wypełniającej i indeksów. Ale takie już zostaną! zegarek musi wyglądać na "z epoki".
Stanem wizualnym - chromowaniem koperty i wymianą szkła oraz serwisem mechanizmu zajął się mój znajomy zegarmistrz i muszę przyznać że stanął na wysokości zadania.
Teraz mój Hans Kloss spoczywa sobie dumnie w szkatułce w towarzystwie dwóch innych kolegów i czasami zaszczyca mnie swoją obecnością na nadgarstku!
Za zegarek i jego naprawę prawdopodobnie mógłbym zapłacić kartą MasterCard (gdybym miał ) - Radość i duma z posiadania tego zegarka - BEZCENNA
Ostatnio zmieniony przez kadarius 2010-12-05, 11:12, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#3 Wysłany: 2009-09-21, 19:32
No to zabiles cwieka - to jest prawdziwy unikat no i goscil na reku mojego idola zabaw dzieciecych.
Milo powspominac serial ktory ogladalem z wypiekami na twarzy. Do dzis jak tylko znajde w tv serial siadam i ogladam (troche bez sensu, gdyz mam na DVD u tescia).
Pomógł: 25 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 7497 Skąd: Zielona Góra
#4 Wysłany: 2009-09-21, 19:34
Jest przepiękny!!! Juz go widziałem u Ciebie - jest pięęęękny... Takze koszta by mnie interesowały...:)
Pzdr
Spinner
qbapiasek Gość
#5 Wysłany: 2009-09-21, 19:36
Świetny, świetny, nie zdawałem sobie sprawy że Hans nosił tak zacny zegarek, to chyba trochę dziwne czyż nie? Nie powinno to być coś z naszej strony, od naszych "sojuszników". Wiem że rosjanina to on nie grał ale jednak myślałem, że kinematografia była poprawna politycznie. Jestem lekkim ignorantem jeśli chodzi o Stawkę i mam nadzieję że nikogo nie oburzę
Świetny, świetny, nie zdawałem sobie sprawy że Hans nosił tak zacny zegarek, to chyba trochę dziwne czyż nie? ...
A właśnie nie!
Chłopcy się na prawdę przyłożyli! oprócz tego JLC Hans nosił jeszcze Tissota i Omegę oraz przynajmniej dwa inne zegarki, których nie udało mi się zidentyfikować
feleksc napisał:
legenda-napisz za ile go wychaczyłes
Spinner napisał:
Takze koszta by mnie interesowały...:)
Koledzy... koszta w tym przypadku miały drugo- , trzecioplanowe znaczenie, poza tym dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają
tak jak pisałem tarcza, wskazówki i indeksy nie były ruszane i wyglądają na oryginale. Zegarek dostał nowy chrom na kopercie i nowe szkło oraz przeszedł czyszczenie i smarowanie.