Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 20 Lis 2013 Posty: 342 Skąd: Gdynia
#31 Wysłany: 2014-01-28, 10:39
Szanowni Kumotrzy,
podrobiony zegarek kupilem w firmie ZEGARENA - sklep na Allegro. Z mojej oceny wyglada to tak ze najprawdopodobniej sprzedajacy sam zostal oszukany, nie majac zbyt wielkiego pojecia na temat zegarkow.. Jaka jest prawda - ustala to organy scigania. Tak wiec ostrzegam - moze warto przeniesc ten temat do dzialu "nieuczciwi sprzedawcy". W tym sklepie mozna trafic na podrobke.
O tak, bardzo wzruszyła mnie jego opowieść ... Nie wie, nie zna się, zarobiony jest.
http://allegro.pl/sklep/26095301_zegarena
Handluje tylko zegarkami.
Citek którego kupiłeś nadal dostępny w sklepie.
I, oczywiście w wyniku czystego przypadku, większość ofert to modele zegarków których podróbek jest jak mrówków, tj. Tissot i Armani.
Ale racja, że to już oceni prokurator, 8 latek, nie w kij dmuchał
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 20 Lis 2013 Posty: 342 Skąd: Gdynia
#34 Wysłany: 2014-01-28, 15:57
tak, ale zmylka jest to ze jest to sklep i niby legalnie prowadzona dzialalnosc.. Biorac pod uwage ceny po ktorych mozna kupic w swiecie zegarki, mozna przypuszczac ze ma dojscie do tanszych, "powystawowych" zegarkow.. Co znabralem sie ale przynajmniej pozostali juz tego nie zrobia..
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#35 Wysłany: 2014-01-28, 19:42
grubo, same PRSy, sportury i inne najczesciej podrabiane modele. Chrono tissota za niecaly tysiac zeta? w sklepie? nowy? i oryginalny i ludzie w to wierza?
Ludzie jak ludzie, ale powtarzam : za to grozi 8 lat pierdla.
Nie wiem ile grozi za handel dragami, podejrzewam że też coś koło tego.
Ludzie są jednak durni
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#37 Wysłany: 2014-01-28, 20:47
Stąd wcześniej moje pytanie o ceny. Ok - koledzy już mi wyjaśniliście, że ecodrive w tych pieniążkach co kupił kolega można normalnie kupić, ale... ja jestem jakoś wyczulony na "okazje" (nie tylko zegarkowe) Sam wiem, jak ciężko powstrzymać się przed kupnem taniej niż normalnie pożądanego przez nas dobra, ale warto czasem wyłączyć emocje. Ja bynajmniej kieruję się zasadą: okazje nie istnieją! Bynajmniej dla kupującego