Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#18 Wysłany: 2014-01-08, 22:23
Trafił mi się jeszcze taki K-26
Moim zdaniem początwk 1946 roku - jakaś ultra-wczesna seria czy wręcz seria próbna...
Ew. zapraszam do dyskusji w "najstarszej pabiedzie"... mam dziwne przeczucie, że zwycieżyłem
Pomógł: 9 razy Wiek: 41 Dołączył: 30 Sie 2013 Posty: 614 Skąd: ze wsi
#27 Wysłany: 2014-01-12, 19:08
Kris, graty
Twoje źródełko nie przestaje mnie zadziwiać
Lip - świetny
Wostok, mam do niego słabość, kiedyś miałem identycznego, w stanie prawie NOS, rewelacyjny model
Pobieda zielona może to czarna tarcza, która z czasem wypłowiała i teraz jest...zielona
co tu dużo pisać, świetne zdobycze
slamacek Właściciel Kilku Fabryk Ryżu typek wredny bardzo
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Lip 2011 Posty: 3621 Skąd: Ultima Thule
Pies czy kot?: kot Pomógł: 1 raz Wiek: 61 Dołączył: 04 Gru 2011 Posty: 525 Skąd: Śląsk
#29 Wysłany: 2014-01-13, 17:54
mapeth napisał/a:
Kris, graty
Twoje źródełko nie przestaje mnie zadziwiać
Lip - świetny
Wostok, mam do niego słabość, kiedyś miałem identycznego, w stanie prawie NOS, rewelacyjny model
Pobieda zielona może to czarna tarcza, która z czasem wypłowiała i teraz jest...zielona
co tu dużo pisać, świetne zdobycze
Mam parę Pobied z czarną tarcza. Przewineło sie przez moje ręce kilkanaście, może nawet kilkaset Pobied z czarną tarczą i żadna z nich nie wykazywała objawów zmiany koloru na zielony. Nie jestem dobrym fotografem ale w rzeczywistości tarcza jest prawie idealna i zieleń jest równomiernie rozłozona na tarczy. Nawet na krawędzi ( blisko ramki z szkłem ) kolor jest taki sam.
Wydaje mi się i mam nadzieję że to jakiś rzadki oryginał
Pomógł: 3 razy Wiek: 54 Dołączył: 04 Gru 2012 Posty: 321 Skąd: ...z Łodzi pochodzi.
#30 Wysłany: 2014-01-16, 18:53
Amfibia dopłynęła
Tochę rozczarowany jestem wystającą dupką w stosunku do "płaskości" koperty i jakością , ale tarcza z bezelem - fajnie wygląda.
Zacząłem kombinować mu pasek. Na Seikowym nurkowym nawet nieźle wyglądał ale jest "za cienki w uszach". więc ostatecznie trafił na nato.