#1 Wysłany: 2014-01-16, 00:09 Prezent dla rodziciela - sportowa klasyka
Szanowne Kumotry!
Poszukuję zegarka dla mojego rodziciela. Tata nie należy do grona wielkich miłośników zegarków, więc preferowany jest mechanizm kwarcowy (choć zastanawiam się czy nie sprezentować mu pierwszego automatu ).
Wymagania:
- klasyczny wygląd z niemałą nutą sportu - zegarek, który można założyć do koszulki polo, krótkich spodenek, ale i do nieformalnej koszuli,
- rozmiar - ojczulek nie lubi odważników, więc jak to mawia Wujek Bow: damka , czyli max. 42mm,
- WR min. 100m,
- kwota: ok. 1500 PLN,
- bransoleta czy pasek - brak wytycznych - najwyżej dokupię pasek do zestawu,
- zakup w Polsce (ewentualne wymiany na inny sikor oraz krótki czas na zakup).
Na obecną chwilę moim faworytem jest Tissot PRS 516, ale liczę na Wasze propozycje
Szymon [Usunięty]
#2 Wysłany: 2014-01-16, 00:12
majk,
Ten Tissot to bardzo mocny kandydat będzie. Świetny zegar - chyba jedyny Tissot który robi na mnie wrażenie.
Może Certina DS Podium? (pytanie czy trochę węża moze być)
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-16, 00:13, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Lis 2013 Posty: 601 Skąd: Lublin
#4 Wysłany: 2014-01-16, 00:22
Poasiadam tego Tissota na pasku od jakiegoś miesiąca i mogę powiedzieć, że robi naprawdę bardzo dobre wrażenie. Mi osobiście podobał się bardziej model na pasku niż na bransie. W starszym modelu była z dziurkami, ale w nowszym zrezygnowali z tego.
Powiem, że pod kątem wykonania i wrażenia według mnie lepsze niż Cytryna, DS Podium, którą też posiadam
#5 Wysłany: 2014-01-16, 00:47
Szymon napisał/a:
(pytanie czy trochę węża moze być)
Trochę węża jeszcze nikomu nie zaszkodziło, byleby nie za dużo węża w wężu - dobra czytelność tarczy to podstawa
mw75,
myślałem o tym modelu, ale nie jestem pewien czy ten Tissot nie za bardzo elegancki do krótkich spodenek; no i trochę budżet przekracza
(PR 516 z serii heritage to zegarek z mojej Wishlisty )
kurynio,
zgadzam się Bransoleta z nowszego modelu nie umywa się do tej z poprzedniej wersji. Oglądałem Certinę DS Podium i na żywo imo prezentuje się znacznie gorzej niż na zdjęciach.
#10 Wysłany: 2014-01-16, 15:18
kornel91,
zastanawiałem się nad prs 516 chrono, ale przeglądając zdjęcia tej wersji w Internecie, mam wrażenie, że srebrne pierścienie totalizatorów pogarszają czytelność tarczy.
Kudlaty,
chyba zmienię tytuł tematu, bo za bardzo sugeruje tego Tissota
Panowie, macie jeszcze jakieś propozycje? Może jakiś Citek z Eco-Drive?
np. CITIZEN CB0010-02E + wymiana paska na mniej elegancki?
#14 Wysłany: 2014-01-17, 11:07
Jednak zmiana wizji
Jeśli sportowy charakter zegarka to dla taty muszą być trzy tarcze chronografu , więc póki co głównym kandydatem do zakupu jest proponowany przez Marcina PRS 516 Quartz Chrono.
Jakieś inne propozycje ciekawych chrono w kwarcu (zgodnych z pozostałymi wymaganiami)?