Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#11 Wysłany: 2014-01-08, 19:52
No to ja pokażę coś z Moskwy
Toczmech Typ 2 !!!
Tarcza niestety zalana, ale widać resztki sygnatury Gostrest Toczmech!
Koperta ma zakręcany dekiel (!) sygnowany również logo Toczmechu:
A wewnątrz - perełka! Niedokończony mechanizm Hampdena, "po taniości" wykończony w Moskwie i wypuszczony na rynek. Zwraca uwage brak szlifów oraz frez przygotowany pod regulator precyzyjny na mostku balansu
Rzadka rzecz
Wielkie dzięki dla Spam'a za "cynk"
_________________ Ну, погоди!
Spam [Usunięty]
#12 Wysłany: 2014-01-08, 20:04
...piękność
...ale zakręcany dekiel... to jestem zaskoczony... przedni też jest zakręcany
...a jak go zobaczyłem na zatoce to nawet w aukcję nie musiałem wchodzić a z miniaturki wiedziałem, że coś jest nie tak... niby hampden a taka jakaś niedoróbka...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#13 Wysłany: 2014-01-08, 20:05
Luneta też zakrecana. Wczesne Toczmechy miały zakręcane
Size 12. Viking to dośc póżna marka, wiele ich nie powstało, ale spotyka się od czasu do czasu
_________________ Ну, погоди!
Spam [Usunięty]
#14 Wysłany: 2014-01-08, 20:11
...prezentuje się świetnie
...jedna rzecz która mnie w tych wszystkich rusach denerwuje... mogli sięgnąć głębiej do skrzyń... kilka porcelanek by na pewno znaleźli...
...jeden z pierwszych... stawiałbym na 1931 rok... jeżeli nawet nie 1930...
#15 Wysłany: 2014-01-08, 20:15
Owszem, o wcześniejsze ciężko . Widać, że wykopali całą niedokończoną serię Vikingów, bo w necie da się znaleźć zdjęcia drugiego, podobnie pięknego inaczej zresztą...
Niby fajnie, że to dokończyli, szkoda, że amerykańskie Vikingi były... nieco jakby ładniejsze