Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19101 Skąd: TST
#31 Wysłany: 2014-01-07, 12:15
marekgro napisał/a:
dzięki Woytec, za pro wyjaśnienie - chylę czoła.
Jaja sobie Waść robisz?
marekgro napisał/a:
Ze zdjęć, które dawałeś wcześniej wywnioskowałem, że indeksy są bardziej białe, niż żółte. Próbowałem zobaczyć na własne oczy, ale nigdzie w Krakowie i Warszawie Hamiltonów nie znalazłem; a zdjęcia w internecie nie oddają rzeczywistości.
Tak jak piszesz i tak, jak przyznałem Ci rację - na pewno jest spójniej, ale ciekaw jestem Twojego zdania po dłuższym używaniu - jeśli oczywiście używasz datownika (choć piszesz, że nie był priorytetem, więc w sumie możesz tam w ogóle nie patrzeć). Moim zdaniem trudniej będzie odczytać datę.
I rzeczywiście szkoda, że przy żółtych (beżowych? ecru?) indeksach dali białą tarczę datownika, to musiało mocno się gryźć. Tarcza w tym samym kolorze byłaby lepsza, ale tu tez Ci przyznam rację, księgowi nie klepnęli i poszła biała.
pozdrowienia
Indeksy i wskazówki są brudnożółte w fajnym, wintydżowym stylu. Jest na ten odcień pewnie jakaś specjalna nazwa ale ja facet jestem, wiadomo...
Z datownika nie korzystam bo jeśli mam zakładać okulary to szybciej już wyjąć komórkę.
Natomiast biała plama w cyferblacie dawała po oczach i raziła mój wykwintny zmysł dobrego smaku
nigdzie w Krakowie i Warszawie Hamiltonów nie znalazłem
I nigdzie ich nie znajdziesz, Z tego co mi wiadomo Hamilton nie ma oficjalnego przedstawicielstwa w żadnym ze stacjonarnych salonów w PL, chyba, że się coś zmieniło w tej kwestii
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 785 Skąd: Kraków
#33 Wysłany: 2014-01-07, 16:45
Nie ma w Polsce oficjalnego dealera.
Swatch Group jest wlascicielem marki Hamilton, ale nie maja i poki co nie przewiduja wprowadzenia na polski rynek.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19101 Skąd: TST
#37 Wysłany: 2014-01-08, 18:51
Też prawda
Powodzenia więc w zakupie i pochwal się jak już będziesz miał
PS
Na forumowym bazarku pojawiła się wersja 42mm, o dwa milimetry mniejsza od mojej ale za to limitka "Harrison Ford".
Werk ten sam więc datownik też sobie można zmienić bez problemu.