Temat się jakoś nie wybija nazwą, nie powiem, ale sedno, sedno jest istotne. Wielu z nas pewnie miało problemy z centymetrami i jak wiemy to sprawa poważna, nie tylko dla nas ale i otoczenia. Mianowicie, rozglądam się za pilotem i jakoś Parnis przykuł moją uwagę swoim Big Pilotem 47mm. Wszystko ładnie, pięknie, ale "mało mam w łapie", bo aż przerażające 16,5cm. No i teraz pytanie do was panowie, bo nie mogę nigdzie znaleźć ile Parnis ma w uszach (taki ze mnie ekspert), co o tym myślicie?
Mniejszy brat, 44mm, mniej do mnie przemawia, ale w ostateczności rzucę się na niego, tylko czy sens.
Pozdrawiam,
Sławek
Szymon [Usunięty]
#2 Wysłany: 2013-12-31, 11:34
Zporo zalezy od tego czy masz w miarę płaski nadgarstek. Tomek też ma nadgarstek 16,5 cm, ale podkresla że ma dość płaski i to pozwala mu nosić całkiem spore zegary (Parnisa Big Pilota też miał). Moze Ci wrzuci jakieś foty.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#7 Wysłany: 2013-12-31, 12:29
47 mm dla wielu nie jest takie straszne jak mam nadgarstek 17,5 dosyć płaski i jakiś czas temu nosiłem 50 mm odważnika .
Najlepiej sobie wydrukować zegarek w tym rozmiarze i przymierzyć płasko na nadgarstek .
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Przeglądałem właśnie wiele for odnośnie tych parnisów i dużo osób jest przewrażliwionych na punkcie 47mm, jakieś kompleksy może. Tak czy inaczej, dopóki nie przymierzę to się nie dowiem. Jak tylko coś się ruszy w temacie to nie omieszkam skomentować na forum .
Miłego wszystkim!