#1 Wysłany: 2013-12-27, 15:18 znalazłem w dobrej cenie
jak w temacie,znalazłem w bardzo dobrej cenie zegarek,który za mną chodzi od dawna, japoński sprzedawca zgadza sie na przelew bankowy zamiast paypal-a.
Nie wiem jak w Twoim banku wygląda ubezpieczenie transakcji. U mnie oczywiście obejmuje ono nieupoważnione użycie karty etc, ale nie gwarantuje mi zwrotu kasy, jeśli świadomie dokonam transakcji w niesprawdzonym sklepie internetowym na drugim końcu świata i mnie oszukają
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#8 Wysłany: 2013-12-27, 17:48
Kaspersky mi krzyczy, że Twój link zawirusowany
EDYTA: ooo, taki cusiek
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2013-12-27, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
emster [Usunięty]
#9 Wysłany: 2013-12-27, 18:02
Sylwek, nie wiem jaką masz kartę, ale jak kupowałem u Katsu, to żadnej dodatkowej ochrony z karty kredytowej nie maiłem (a dopytywałem specjalnie o to w banku).
Możesz też dogadać się z kimś kto paypala dzierży i pomocy udzieli.
Kumotry,wszystko fajnie i pięknie,ale gość z tego sklepu przyjmuje tylko przelewy bankowe... tak wynika z wymiany korespondencji,więc żaden pay pal tu nie pomoże...
z zakładaniem przeze mnie konta na pay palu jest tak,że dla jednego zakupu w roku nie warto się w to bawić,a i różne historie o problemach się czyta...
jeśli chodzi o płatność kartą,to wczorajszy deal robiony był za pośrednictwem firmy,która gwarantuje swoim klientom dodatkowe zabezpieczenie zakupów, zresztą mam już jakiś tracking i "coś" do mnie jedzie
zadałem gościowi jeszcze kilka pytań,które powinny rozwiać moje wątpliwości,ale ja raczej zrezygnuję z tego akurat zakupu....może jeszcze kiedyś się uda trafić gdzie indziej ..
dzięki bardzo za rady i spostrzeżenia
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#13 Wysłany: 2013-12-27, 22:38
Jak spróbowałem na próbę coś zamówić przez mojego pośrednika w tym sklepie to wywala mi komunikat wielkimi czerwonymi literami:
We suspect that this store may not be safe. A such, we cannot order from here.
Dodam jeszcze, że pierwszy raz takie coś mi się pokazało... A można powiedzieć, że trochę już w tym siedzę
Nie ma podanej konkretnej przyczyny, ale w związku z powyższym odradzam wszelkie zakupy w tym sklepie. Tym bardziej jak przyjmują tylko przelewy, a PayPal już nie.
Czerwony zarezerwowany jest dla administracji
_________________ World Wide Watches
Ostatnio zmieniony przez Rudolf 2013-12-27, 22:56, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 777 Skąd: Maryland, USA/Płock
#14 Wysłany: 2013-12-27, 23:13
Niestety jak zrobisz whois na tej domenie, jest ona zarejstrowana pod tym samym nazwiskiem Laurie Evanisko, ktore figuruje na wielu stronach o scamach. Domeny ktore byly zarejestrowane na ta osobe to http://www.flotshop.com, linefull.com valushop.biz, http://www.jewelshopjp.co...rimatespot.com/ a to tylko kilka domen, ktore byly zarejestrowane i szybko zniknely, a ludziska stracili kase na kupnie "tanich" nike-ow itp.
Ja tobie zycze jak największego sukcesu i ze my sie mylimy, ale jesli sprzedawca nie ma innych opcji platnosci, to zazwyczaj jest to scam. A tracking ... jesli dostales go szybko to pewnie tez bedzie licho ... i MOZE w paczce zegarek jest ... niestety zazwyczaj jest to albo podroba, albo jakis ciezarek w postaci pudelka. A po co by to scamer robil ... bo przelew zajmuje 3 dni na zakwitowanie , a dopuki masz tracking, doputy masz iskre ze dostaniesz to co kupiles
Jeszcze jedno ... kliknij na blog/reviews, masz tam ludzi ktorzy kupili po 3 patki, kilka sejko i inne. Naprzyklad Tomoko Ishihara naladowany gosc
Powodzenia
_________________ InfectedControl a.k.a. Dawid
Sylwek [Usunięty]
#15 Wysłany: 2013-12-27, 23:28
infectedcontrol, tracking mam z Rakutena Panie,tak że spoko ,
.. tam w tym dziwnym sklepie odpuściłem sobie