46mm case (large dial opening, so will appear to be slightly larger)
316L Steel
Hand built in the USA
Miyota 9015 automatic movement, will be adjusted in-house to run within 5 spd
Numbered Limited Edition of 500 total watches
3 variations (silvertone/black, silvertone/grey, black/black/black PVD)
*The TOTAL across all 3 variations will be 500 pieces, not 500 pieces per variation*
Extreme amounts of Superluminova in unique applications
Textured sandwich style dial (asphalt/antique texture)
500 Meters water resistant & tested
Sapphire crystal
Multi-link 5 row bracelet
Leather strap (thick)
NATO strap
2 tools: One for bracelet link adjustment, one for interchangeable lugs
Custom packaging & travel case
Price will be $550 USD, with $50 OFF for all those who pre-order (pre-order expected to launch in December), so early adopters will get it for $500.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#6 Wysłany: 2013-12-16, 15:42
Tak paczę i paczę i nie wiem, czy mi się podoba, czy nie
Cena w porządku za fajnie opakowane 9015 ale stylistyka...te nacinane jakby na cięciwę indeksy mi nie podchodzą.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19098 Skąd: TST
#8 Wysłany: 2013-12-16, 18:05
Krzyzol napisał/a:
A o co biega z tymi "nacinane jakby na cięciwę indeksy" nie kumam.
To jest strzała
Na jej końcu, za lotkami jest takie wcięcie w które trafia cięciwa łuku.
Te indeksy "ponacinane" są podobnie.
Nie bardzo wiem, co autor miał na myśli, pewnie dopasował je do końcówki wskazówki godzinowej ale mnie się nie podobają.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 12 razy Wiek: 40 Dołączył: 03 Wrz 2013 Posty: 3932 Skąd: Toruń
#12 Wysłany: 2013-12-16, 22:40
Podoba mi się Szczególnie kształt indeksów (wreszcie coś innego) i wskazówki - ostrza. Faktura tarczy też niczego sobie. Oczywiście jednak rozmiar nie dla mnie
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Podoba mi sie. Fajny bezel w troszkę innym wykończeniu niż większość zegarów (fajniutkie kropeczki... ), tarcza tez mi sie widzi. Widzę jednak, ze jest lekki kwas z osoba stojąca za projektem, co widać na stronie watchfreeks...