#1 Wysłany: 2013-12-12, 18:09 Diverek na EDC i nie tylko EDC
Witam,
Może w przyszłym roku uda się zebrać pieniążki na jakiegoś Diverka No i chciałbym aby koledzy coś podpowiedzieli.
Założenia:
- Diver
- rozmiar 44-48 mm
- mechanizm automat
- na bransolecie
- szkło dobrze jakby szafir z AR
- grubość 15-18mm
- WR 200m i więcej
- bardzo dobra luma
- raczej nowy
- cena 1400 zł
- fajnie jakby dało się założyć pasek
- tarcza ciemna (niebieska,czarna)- żeby zegarek pasował do wszystkiego
Na mojej WL jest Alpina ale cena już na pewno nie:
Bardzo podoba mi się Boschett Cave Dweller II. Bransoleta świetna, ale chyba nowych już nie ma i nie w tej cenie no i słabo świeci:
No i poniżej coś o czym myślę:
DB Master Explorer 1000. Koledzy coś piszą, że ciężko pasek założyć ze względu na położeniu uszu. Mechanizm Miyota 9015 więc jeśli dobrze mówię to stop sekunda i dokręcanie jest. No i sam mechanizm też chyba jest w porządku ?A jak z lumą w tym modelu?
No i chyba w tej cenie mój faworyt i zegarek o którym myślę DB Pro Aqua 1500. Podpowiedzcie mi Panowie ile on ma L2L no i o mechanizmie Seiko TMI NH 36. Podpowiedzcie czy ma dokręcanie, stop sekundę i czy porównywalny do tej Miyoty powyżej ?? Szafir chyba bez AR ? Kilku na CW ma ten model więc proszę o opinię
Pieniążki będę ciułał a może coś innego jeszcze wpadnie w oko
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2020-05-23, 21:54, w całości zmieniany 3 razy
NH36 nie jest porównywalny z 9015, bo ma niższe taktowanie, jest sporo starszą konstrukcją, i jest grubszy. Ale ma dokręcanie, stop-sekundę, i będzie działać jak głupi.
Pro Aqua to bardzo dobry kierunek IMO.
alpinka wiadomo jest superowa ale ok 2x przekracza Twój założony budżet. natomiast z pozostałych które pokazałeś DB Pro Aqua 1500 jest chyba najładniejszy i najwygodniejszy, przynajmniej wg. mnie. Boschetta bym odpuścił, miałem takiego i mnie męczył... jest okrutnie ciężki i ma wysoką kopertę przez co zawadzał ciągle o mankiety-rękawy, wystawał spod nich i trzeba było ciągle na niego uważać żeby go nie uszkodzić/ żeby nim niczego nie uszkodzić
Ostatnio zmieniony przez Maru123 2013-12-12, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
ALAMO, dziękuję. Uczę się dopiero o różnych mechanizmach
Woytec, troszkę jednak za smutny
Maru123, właśnie lubię ciężkie zegarki. Tylko pewnie szybko bym porysował przez tą grubość
Tomek, ten pasek czasami założyć to fajna sprawa ale uważam, że na bransolecie i tak najlepiej. Więc dla mnie to nie taki minus
goTomek, wielkości się nie boję
Ktoś coś podrzuci jeszcze ??
Chociaż DB chodzi za mną od Wielkanocy jak Tomek kupił
Chyba trzeba zbierać na czarnuszka Dobrze jak ktoś potwierdzi wybór
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2013-12-12, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#9 Wysłany: 2013-12-12, 20:09
Mysle ze DB Pro Aqua 1500. , mialem master explorera to jak dla mnie dwa minusy bardzo bardzo ciezko zalozyc jakikolwiek pasek mi sie nie udalo BOW i Prezes dali rade ja nie i luma ktora swieci godzine
Ostatnio zmieniony przez revolta 2013-12-12, 20:48, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 23 razy Dołączył: 01 Wrz 2012 Posty: 4103 Skąd: PL
#14 Wysłany: 2013-12-12, 21:06
kornel91 napisał/a:
Dorian06, myślałem o Sumo. Dalej myślę
Tu nie ma o czym myslec tylko brac
Dzisiaj przyszedl Isofrane do mojego niebieskiego suma, wyglada jakby byli dla siebie stworzeni, ale nie mam jak zrobic fotki. Probowalem przy zarowce, ale az zal wrzucac, w sobote cos wkleje jak bedzie swiatlo dzienne
Ostatnio zmieniony przez muchacho_ 2013-12-12, 21:06, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj przyszedl Isofrane do mojego niebieskiego suma, wyglada jakby byli dla siebie stworzeni, ale nie mam jak zrobic fotki. Probowalem przy zarowce, ale az zal wrzucac, w sobote cos wkleje jak bedzie swiatlo dzienne
Sumo plus Twoje ISO to już 2,2k
Słoniu to już z bransoletą prawie 1k ponad budżet
Ja już przygotowuję żonę do zakupu ale już ta cena będzie nie do przejścia. DB w tym pułapie cenowym wygrywa Może jakoś kwiecień-maj by się udało liczę na to
Jak awansuję to kupię Stenka ale chrono
Marcin/kornel91