Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 771 Skąd: Mazowsze
#168 Wysłany: 2013-12-15, 21:53
W tą sobotę otwarte było 11-13, generalnie sobota to ryzykowny dzień, lepiej wcześniej dzwonić.
Polecam do Pana Jana przychodzić z pewnym zapasem czasu bo można się zagadać na śmierć. Przyniosłem do niego m.in. starą Ruhlę, okazało się, że on ma pudło innych starych Ruhli... Efekt był taki, że część rzeczy zdążył zrobić od ręki, rozmawialiśmy ze 30 minut a gdyby nie żona czekająca na mnie w innej części miasta to zostałbym tam do popołudnia.
BTW. Kolekcja faktycznie imponująca ale na mnie największe wrażenie zrobił entuzjazm, z jakim p. Jan pochyla się nad każdym zegarkiem, niezależnie od jego wartości i unikalności.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Szymon [Usunięty]
#169 Wysłany: 2013-12-16, 07:24
Tapir,
30min to jeszcze nie tak długo - mi już się zdarzało po 3-4h tam spędzić
Pies czy kot?: pies
#171 Wysłany: 2013-12-20, 10:48
Wszystkim sympatycznym Klubowiczom przekazuję najserdeczniejsze życzenia świąteczne i noworoczne, dziękując za tak miłą reklamę.
Zapraszam na Tarchomin po Trzech Królach
Pies czy kot?: pies Pomógł: 12 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Lut 2011 Posty: 14680 Skąd: Warszawa
#172 Wysłany: 2014-03-27, 19:09
Dzisiaj byłem u p. Jana na Tarchominie, pierwszy raz , świetny gość, prosił mnie żebym pozdrowił wszystkich kolegów z forum i powiedział że nie może się doczekać spotkania w Zgierzu
Pokazał mi stary zegar angielski z repetierem i wiele innych , musiałem go przeprosić bo przegadalibyśmy cały dzień, a pracować trzeba
Oglądam ten zegar o którym wcześniej pisałem:
w tle ścienne zegary wszelakie:
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#173 Wysłany: 2014-03-27, 19:27
same zabytki widzę na zdjęciu
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.