Trafła do mnie marynka od Getat do poprawki od kumotra Kamila.
Zasugerował żebym może jakiś pictorial uskutecznił z realizacji zlecenia - no to uskuteczniam.
W getat zamówiona została polerowana Fiddy z beżową lumą tak, żeby przypominało PAMa 327. Przyszło prawie to co było zamówione
Czyli jak widać koperta szczotkowana, a luma taka jakby dziwna... na dodatek inna na wskazówkach i inna na indeksach. Świeciło to tak:
Przy okazji niezbyt ładnie szczotkowany crownguard (a może po prostu porysowany)
A w gratisie odcisk palca majfrenda na deklu od wewnętrznej:
I paprochy na tarczy:
Sama tarcza miała dość nietypowy kolor - czarny głęboki mat.
No i ta luma - dziwna, a w każdym razie nie przypominająca beżowej.
No to do roboty. Najpierw koperta. Było tak:
Udało się wypolerować tak:
Nie idealnie ale całkiem nieźle.
Szczotkowanie crownguarda miało zostać poprawione. Po poprawkach wygląda tak:
I już złożone, a szkiełko na swoim miejscu:
Czas na nową lumę. Wskazóweczki:
I tarcza:
Tarcza została dodatkowo przemalowana lakierem czarnym satynowym (gratis ).
Świeżo naświetlona świeci teraz tak:
No i efekt końcowy:
_________________ Segoy
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Świetny jest teraz! Bez zaskoczenia w sumie, miałem już bezpośrednią okazję do przekonania się co Segoy potrafi wyciągnąć ze, zdawałoby się, ciężkiego przypadku
_________________ Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 46 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13442 Skąd: Łódź
#74 Wysłany: 2013-12-09, 12:31
Świetnie!
Kamil musiał mieć niezłego pecha - mój getat przyszedł całkiem ok, nie mogę się właściwie do niczego przyczepić.
O dziwo noszę nawet na oryginalnym pasku, który uważam za dobry.
Jedyne co to raz na jakiś czas zastanawiam się czy nie zrobić beżowej lumy - a jak zobaczyłem te fotki to chyba zrobię
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2013 Posty: 255 Skąd: Łódź/Stryków
#75 Wysłany: 2013-12-09, 12:33
prezesso napisał/a:
Świetnie!
Kamil musiał mieć niezłego pecha - mój getat przyszedł całkiem ok, nie mogę się właściwie do niczego przyczepić.
O dziwo noszę nawet na oryginalnym pasku, który uważam za dobry.
Jedyne co to raz na jakiś czas zastanawiam się czy nie zrobić beżowej lumy - a jak zobaczyłem te fotki to chyba zrobię
Mój z oryginalną lumą świeci bardzo podobnie.
A wiesz, co jest najgorsze? Przed zakupem rozpytałem na forum, gdzie kupować i wszyscy chwalili Getat (no może poza czasem realizacji, który i u mnie był dość długi), a tu taka wtopa. Niemniej, ze zdjęć wygląda, że udało się uzyskać zamierzony pierwotnie efekt